Sušenkový kokosový koláč

Ačkoli tento koláč vypadá opravdu senzačně, jeho příprava je až směšně jednoduchá! Není potřeba nic péct, postačí vám zakoupit si sušenky a ty vrstvit spolu s kokosovou náplní. To chce trochu zručnosti, ale není to nic natolik složitého, že byste to nezvládli.

Ingredience

Na kokosový krém budete potřebovat:

  • 300 ml mléka,
  • 3 lžíce hladké mouky,
  • 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru,
  • 5 lžic moučkového cukru,
  • 50 g másla,
  • 150 g kokosu.

Na těsto budete potřebovat:

Čtěte také: Každá návštěva byla okouzlena mým parapetem plného rozkvetlých a voňavých orchidejí. Nyní vám prozradím, co byste měli udělat s tou vaší

  • 500 g máslové sušenky (například BeBe, nebo jiné vaše oblíbené sušenky),
  • 5 lžic kakaa,
  • 3 lžíce meruňkového džemu,
  • 1 lžíce rumu,
  • 50 g másla,
  • 300 ml mléka polotučného,
  • 5 lžic cukru moučka.

Na dokončení:

  • 100 g hořké nebo mléčné čokolády (podle chuti),
  • 1 lžička oleje.

Příprava

Nejprve si připravte kokosový krém:

  1. Mléko smíchejte s moukou a přidejte polovinu kokosu. Vařte za neustálého míchání.
  2. Po chvíli odstavte, přidejte cukr moučkový i vanilkový a pořádně promíchejte.
  3. Přidejte zbylý kokos, promíchejte a nechte vystydnout.

Nyní si připravte těsto:

  1. Sušenky rozdrťte – buď v mixéru, hmoždíři nebo je dejte do sáčku a rozdrťte je válečkem na těsto.
  2. Poté postupně přidávejte další ingredience: kakao, meruňkový džem, rum, rozpuštěné máslo, cukr a až nakonec mléko.

Budeme vrstvit:

  1. Připravíme si formu na pečení o velikosti 25×30 cm. Tu můžeme vyložit pečícím papírem.
  2. Na spodek dáme ¼ připraveného těsta a uhladíme ho na tenký plát.
  3. Další vrstvou bude třetina kokosového krému.
  4. Následuje další vrstva těsta a poté krému – vše by mělo skončit tak, že těsto bude poslední vrstvou.
  5. Celý koláč potřeme polevou, kterou si připravíme s čokolády a oleje.