Exotická omeleta je trochu neobvyklá, ale kdo má rád mořské plody, toto jídlo určitě ocení.
Reklama
Co budete potřebovat?
- 2 vejce
- 1 papriku
- 30-50 ml mléka
- 50 g chobotniček
- 1-2 KL soli
- 25 g loupaných krevet
- 25 g mušlí
- 1 PL olivového oleje
- 1 stroužek česneku
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Krevety i mušle opláchněte, chobotnice nakrájejte. Česnek si nařežte na drobno a z papriky odstraňte zrníčka. Rovněž ji nakrájejte na drobno. Zahřejte pánev s olejem a hoďte do ní na 2 minuty mořské plody spolu s česnekem, aby se tepelně předpřipravily. Potom přidejte na pánev papriku a osmažte na prudkém ohni asi půl minuty vše spolu. Vyšlehejte si vejce s mlékem a solí, a nalijte je do rozpálené pánve. Když se omeleta ze spodní strany udělá, opatrně ji celou otočte.
Přejeme dobrou chuť!
Reklama