David Hampl
3 srpna, 2017

Exotická omeleta je trochu neobvyklá, ale kdo má rád mořské plody, toto jídlo určitě ocení.

Co budete potřebovat?

  • 2 vejce
  • 1 papriku
  • 30-50 ml mléka
  • 50 g chobotniček
  • 1-2 KL soli
  • 25 g loupaných krevet
  • 25 g mušlí
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 stroužek česneku

[hana-code-insert name='google' /]Jak na to?

Krevety i mušle opláchněte, chobotnice nakrájejte. Česnek si nařežte na drobno a z papriky odstraňte zrníčka. Rovněž ji nakrájejte na drobno. Zahřejte pánev s olejem a hoďte do ní na 2 minuty mořské plody spolu s česnekem, aby se tepelně předpřipravily. Potom přidejte na pánev papriku a osmažte na prudkém ohni asi půl minuty vše spolu. Vyšlehejte si vejce s mlékem a solí, a nalijte je do rozpálené pánve. Když se omeleta ze spodní strany udělá, opatrně ji celou otočte.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte článek