David Hampl
25 března, 2019

Různých koláčů existuje celá řada. Většinou se však používá čokoláda, ořechy a podobné suroviny. My se podíváme na velký unikát, kterým je citronový koláč. Už to ve vás jistě bude budit nemalou zvědavost. Mimo jiné proto, že se můžete těšit na velmi zajímavou chuť, kterou citron dokáže přinést. Dále nelze zapomínat také na to, že jde o jeden z nejchutnějších dezertů, jaký jste kdy měli. Pokud nevěříte, je ta pravá chvíle na vyzkoušení.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Začínáme tím, bez čeho se neobejdete a co budete potřebovat. když plánujete citronový koláč, je jasné, že to bude právě citron, který je nezbytné. V tomto případě se bude jednat o 2 citrony, ze kterých bude potřeba šťáva a také kůra. Mělo by se jednat o varianty, které nejsou nijak chemicky ošetřené. Dále je třeba si nachystat:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • ¾ hrnku cukru krupice
  • ¼ mističky řeckého jogurtu
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky jedlé sody

Tím seznam ingrediencí nekončí, jelikož kromě základu bude třeba nachystat si také polevu. U na tu je třeba mít několik věcí. Je však velmi jednouchá a aby měla konzistenci a chuť takovou jakou má mít, budete potřebovat:

  • 120 gramů cukru moučka
  • 1 kůru z citronu
  • 3 lžíce citronové šťávy

Jdeme na přípravu. Je skutečně velmi jednoduchá

Nyní se již můžeme pustit do přípravy, která zaujme tím, nakolik je jednoduchá. pokud jde o přípravu těsta, tak to jediné co je třeba, je smíchání všech ingrediencí dohromady. Nic jiného není nutné dělat. Mělo by vzniknout těsto, které bude lehce tekuté a bude bez hrudek. Pokud ho máte, již ho můžete nalít do formy, které byla předtím vyložena pečicím papírem.

Jakmile je těsto na svém místě, můžete se pustit do pečení. Plech vložíte do trouby, která bude vyhřátá na klasických 180 stupňů Celsia. Doba pečení je zhruba 20 minut. Ovlivňuje ji hlavně to, jak vysoké bude těsto vašeho připraveného koláče. Proto doporučujeme průběžně hlídat.

Snadná je také příprava samotného krému

Ani na něm není absolutně nic složitého. I tady se podíváme na osvědčený postup. I zde totiž smícháte dohromady všechny ingredience. Jakmile je hotovo, tak krém namažete na upečený korpus. Necháte ho ztuhnout a poté je citronový koláč v podstatě komplet hotový. Následující kroky už jsou zcela samozřejmé, jelikož ho necháte vychladit, potom nakrájíte a následně už můžete klasicky servírovat.

Sdílejte článek