Ten nejjednodušší recept na čokoládovou polevu je tady

Sháníte jednoduchý recept na čokoládovou polevu, která se bude rozplývat na jazyku? V tom případě jste tu správně. Nabídneme velmi jednoduchý recept na polevu, která bude báječná a hodí se na různé druhy dezertů. Překvapte svou rodinou originální chutí čokoládové polevy. Nebudu ani potřebovat mnoho surovin.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Jestli chcete mít dokonalou polevu, připravte si:

  • 100-150 ml vody
  • 80-100 ml oleje
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce kakaového prášku

Budete potřebovat jen čtyři suroviny, ze kterých vykouzlíte tu nejlepší čokoládovou polevu na různé dezerty. Potom už je to velmi jednoduché. Kakaový prášek dejte do misky, přidejte k němu cukr a důkladně zamíchejte. Za stálého míchání pak vlijte polovinu množství mléka a olej. Krém by měl být silný, správně hustý a už na první pohled byste ho měli chtít ochutnat. Poté ho dejte na chvíli stranou, po nějaké době ho znovu zamíchejte a přidejte zbytek mléka. Jestli chcete polevu řidší, budete potřebovat více mléka. Jestli chcete polevu trochu ozvláštnit, můžete do ní přidat ještě různé esence.

Čtěte také: Recept na velmi rychlý a jednoduchý dort Napoleon

https://www.kiloretete.ro/

Čokoládová poleva se dá udělat mnoha způsoby

Kvalitní čokoládovou polevu můžete udělat ještě jinými způsoby. Bohužel, většina lidí volí ten horší způsob, a to, že čokoládu nechají rozpustit v mikrovlnné troubě. Není to nejlepší řešení, protože mnohem lepším způsobem je polevu vyrobit ve vodní lázni. To znamená, že do většího hrnce dáte vařit vodu, do něj ponoříte ještě jeden hrnec, menší, a do něj nalámete čokoládu společně s máslem nebo trochou mléka.

https://www.kiloretete.ro/

Mícháte a čokoláda se bude pozvolna rozpouštět, nakonec necháte trochu vychladnout a máte hotovo. V případě použití kakaového prášku bude poleva hutnější, protože má jiné složení než čokoláda samotná. Proto se vyplatí použít také olej. Poleva bude také o něco jinak chutnat. Na polevu se většinou používají čokolády na vaření nebo kvalitní hořké čokolády. Bude také záležet na tom, na co chcete polevu použít. Na bábovky bude potřeba méně hustá, na dorty zase křupavá. S kvalitní čokoládou to ale můžete zvládnout jednoduše. Samotnou polevu pak můžete ještě ozvláštnit například nasekanými ořechy, kandovaným ovocem nebo jinými cukrovinkami. Pokud vám náhodou poleva zbyde, a to se moc často nestává, můžete ji několik dní uchovávat v lednic a poté ji znovu rozpustit. Dávejte si ale pozor, nikdy ji nemíchejte pomocí mixéru, protože by mohla zbělat.

https://www.kiloretete.ro/