Tenhle domácí koláč upečete za pár chvil. A bez řešení různých složitostí, jako jsou náplně, polevy a krémy. Navíc vás sladká chuť vanilky dokonale ohromí. Vyzkoušejte

Jsou recepty na buchty a koláče, které jsou velmi složité. To proto, že obsahují těsta, náplně, polevy, krémy a mnoho dalšího. To se podepisuje na náročnosti přípravy, i na počtu surovin. Pokud hledáte naopak jednoduchost, zkuste tento recept na velmi chutný vanilkový koláč. Jak na něj? Uvidíte, že jeho příprava není nic složitého.

Co si připravit?

Suroviny jsou klasické a najdete je jak doma, tak je koupíte v každém obchodě. Právě díky jejich skladbě se můžete těšit na to, že vás zaujme jak sladká chuť, tak i vůně vanilky, ale i celková vláčnost. Proto si připravte:

  • 600 ml mléka
  • 150 g cukru moučka
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g Hery
  • 5 vajec
  • 1 citron

Dále je ještě možné připravit si pár lžic moučkového cukru, který použijete na finální fázi, a to posypání před tím, než budete tento domácí koláč servírovat. Posypat však můžete i čímkoliv jiným. Je to na vás.

Čtěte také: Trápí Vás ochlupení a nebaví Vás se neustále holit? Pak vyzkoušejte tuto domácí směs! Do týdne budete holé jak miminko!

Vytvořit těsto není nic složitého. Důležité je postupovat správně

Jdeme na přípravu těsta. Nejprve se rozpustí samotný tuk, který se nechá chladnout. Dále je třeba ušlehat si vaječné žloutky s cukrem, a to do požadované hladké konzistence. Ty se následně opatrně vmíchají do tuku, čímž vznikne ona potřebná vláčná a jemná hmota, která je základem samotného těsta. Do ní se potom postupně vmíchává také mouka. Důležité je postupovat opatrně, aby nevznikly jakékoliv hrudky.

Druhá fáze přípravy těsta je spojena s ušleháním vaječných bílků až do podoby sněhu, který bude hezky pevný. Ten se následně opatrně vmíchá do samotného nachystaného těsta. Díky tomu bude dané těsto velmi příjemně nadýchané a také vláčné. V této fázi ještě nakapejte šťávu z citronu a těsto je hotové.

Pečení je klasické na plechu

Když je těsto hotové, je třeba si vzít po ruce plech, který bude pro eliminaci připalování pokrytý pečicím papírem. Do něho se následně těsto nalije. Výška plechu by měla odpovídat hotovému množství těsta. Když je koláč na plechu, je možné ho vložit do trouby. Ta by měla být vyhřátá na teplotu 160 stupňů Celsia.

Doba pečení je orientačně 45 minut. Může to samozřejmě být více, ale i méně. To, že je hotový poznáte podle toho, že jeho povrch začne praskat. Když k tomu dojde, vyndejte ho a nechte při pokojové teplotě chladnout. Potom už stačí jenom jeho nakrájení a je hotovo. Posypte cukrem a můžete servírovat.