Tiramisu milují miliony lidí po celém světě. Připravte si ho doma

Tiramisu je vynikající a velmi známý dezert, který by alespoň jednou za život měl vyzkoušet každý z nás. Pochází z Itálie a zná ho celý svět. Připravit si ho můžete také ve své kuchyni. Tiramisu patří mezi nejchutnější sladkosti, které si můžete dát doma, v cukrárně i v restauraci. Podívejme se, co všechno budete potřebovat a jak si můžete vyrobit tento jedinečný dezert.

Co budete potřebovat?

Na výrobu nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí, ale musíte je správně použít. Nezapomeňte si připravit vhodnou formu (ideálně skleněnou). Nic jiného než následující suroviny a trochu času nebudete potřebovat, abyste potěšili svou rodinu. Na domácí tiramisu si připravte:

  • mascarpone – 50 dkg,
  • moučkový cukr – 5 dkg,
  • vejce – 5 ks,
  • vanilkový cukr – 1 lžička,
  • káva – 3 dl,
  • rum nebo rumové aroma – pár kapek,
  • dětské sušenky – 40 ks,
  • holandské kakao – podle chuti,
  • čokoláda na ozdobu – podle potřeby.

Pracovní postup

Do velké mísy vložte mascarpone. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky. Všechno dohromady vyšlehejte. Bílky vyšlehejte kuchyňským robotem do tuhé hmoty. Potom bílek lehce vmíchejte do druhé směsi. Kávu nalijte do hlubokého talíře, společně s rumem nebo rumovým aroma. Rychle do této tekutiny namočte dětské sušenky. Nesmí být příliš vlhké, ale musí se do nich natáhnout káva s rumem. Vyskládejte je vedle sebe do připravené formy.

Čtěte také: Když mám chvilku času, udělám dětem tuto oblíbenou večeři. Párky v těstíčku za pár minut

egyszerugyorsreceptek.com

Sušenky potřete krémem a zasypte holandským kakaem. Takto postupujte stále dál. Vždy dávejte sušenky, krém a kakao. Vršek tiramisu by měl končit krémem. Ten posypte znovu holandským kakaem a v tomto případě také zasypte nastrouhanou čokoládou. Vložte tiramisu do lednice a nechte ho tam přes noc. Tiramisu bude skvěle chutnat samotné, ale také jako dezert ke kávě. Navíc ochutnáte typickou chuť Itálie, aniž byste museli jet na dovolenou. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com