To tu ještě nebylo. Zapomeňte na klasické chlebíčky, chuťovky, nebo finger food. Pro své hosty napečte něco jiného. Jsou to slané koláčové jednohubky, které hravě strčí do kapsy jakékoliv klasické koláčky

Když vás čeká návštěva, tak chcete zaujmout tím, že pro ni připravíte něco výjimečného. To by jí mělo nejenom chutnat, ale mělo by se jednat také o něco zajímavého. A to se vám může celkem jednoduše povést, pokud zkusíte tyto slané koláčové jednohubky. Jsou to skutečně malé koláčky, kdy stačí jedno sousto a jsou snědené. Uvidíte, že zaujmou. A vy se navíc nemusíte obávat toho, že by byly jakkoliv pracné. Ano to u tohoto receptu hrozit nebude.

Co budete potřebovat?

Unikátem chuti, ale i vláčnosti je fakt, že se nepoužívá až tak klasické těsto, jelikož je v něm jedna zajímavá přísada v podobě kysaného mléka. Právě to dodává jistotu famózního výsledku. Co mít k dispozici?

  • 400 g mouky
  • 250 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva

Co na těsto, to víte. Nyní se podíváme také na samotnou náplň. Jejím unikátem je fakt, že ji můžete různě obměňovat, podle vašich preferencí. My se podíváme na naprostý základ v podobě uzeniny a sýru. Připravte si:

Čtěte také: Jak prodloužit trvanlivost a uchovat všechny důležité aktivní látky v citronu? Stačí udělat toto

  • 100 g salámu
  • 50 g sýra
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetku bylinek

Čím začít? Samozřejmě těstem

Co je na něm potřeba, to víte. A je jasné, že jeho nachystání nebude nic složitého. Stačí jenom postupně smíchat všechny suroviny do požadované hmoty, která by se neměla nijak výrazně lepit. Když je těsto hotové, hoďte přes něho kuchyňskou utěrku a potom ho nechte zhruba 20 – 30 minut při pokojové teplotě odpočívat. Tuto dobu vyplňte přípravou náplně.

Jak na náplň? jednoduše

Příprava náplně není nic složitého, jelikož nastrouháte uzeninu, nastrouháte sýr, prolisujete česnek, přidáte bylinky a vše jednoduše promícháte na jednotnou hmotu. Samozřejmostí je, že fantazii se meze nekladou a není problém experimentovat s uzeninami, sýry, ale i zeleninou, nebo různým kořením. Je to na vás.

Jdeme na přípravu koláčků

Jak na to, aby to bylo co možná nejjednodušší? Těsto vyválejte, aby bylo všude stejně vysoké. Nyní si vezmete nejlépe kulatá vykrajovátka, kdy jedno bude větší a druhé menší. Uděláte stejný počet malých a stejný počet velkých, ideálně kulatých tvarů. A co dále? Vezmete ten menší a dáte na něho trochu samotná náplně. Na tu položíte větší a tím, jak bude přesahovat, jeho okraje spojíte se základnou, aby náplň nevytékala. A takto pokračujete u všech dalších, až nebudete mít žádné těsto. Poté potřete rozšlehaným vejcem a jste připraveni.

Nyní do trouby

Na plech dejte pečicí papír a na něho slané koláčkové jednohubky poskládejte, jednu vedle druhé. Když je trouba předehřátá na 180 stupňů, dejte do ní plech zhruba na 20 – 25 minut podle barvy, kterou uvidíte. Když je hotovo, vyndejte a můžete ochutnat. Výsledek bude dokonalý, že ano?