David Hampl
25 února, 2020

Život v oblasti Transylvánie je neodmyslitelný bez něčeho, jako je kaše. Nenajdete zde domácnost, která by vás jako návštěvu nepohostila výživnou porcí lahodného jídla. Tento pokrm krmí hladové krky místních obyvatel už od starověku a zřejmě to dobře funguje. Lidé jsou zde totiž silní a dobří. Pravidelně si vychutnávají tento zázračný pokrm, který jim dává vše, co v tomto drsném kraji potřebují. Prozradíme vám, jak připravit chutnou a výbornou kaši, která má mnoho pozitivních účinků na lidský organismus.

Studnice zdraví

Tento zázračný pokrm je v podstatě obyčejný kukuřičná kaše. Právě kukuřice, kterou kaše obsahuje, může mít na lidské tělo velmi pozitivní vliv. Kukuřičná mouka je bohatým zdrojem vitaminu B a obsahuje také velkou řadu nasycených mastných kyselin, vitaminu E, fosfor, hořčík, zinek, draslík a vlákninu. I přes to, že vařením se mnoho látek ztratí, zůstává jich stále více než 60 % uchovaných. Je to tedy studnice a pořádná porce zdraví, kterou určitě oceníte.

Napomáhá srdci

Kukuřice má navíc protizánětlivé a posilující účinky. Vzhledem k tomu, že obsahuje velké množství vitaminu B, může účinně redukovat stres, blahodárně působí na funkci nervového systému a svalové soustavy. Díky vitaminu A i E, chrání organismus proti skleróze, snižuje riziko aterosklerózy a infarktu. Podporuje obnovu buněk a díky draslíku napomáhá zdraví srdce.

Zbaví vás tuku

Budete-li pravidelně konzumovat kukuřičné placky místo klasického chleba, zbavíte se žaludečních vředů a jejich symptomů. Můžete také ztratit tuk, protože kukuřice obsahuje molekuly, které stimulují proces spalování. Spouští se zároveň detoxikace těla, posiluje se imunitní systém, plíce jsou lépe chráněny a zlepší se celková funkce mozku. Jde tedy o zázračnou látku, která vám dodá mnoho síly a energie. Vyzkoušejte kukuřičné placky a přesvědčte se sami o zázračných účincích kukuřice.

Sdílejte článek