Tradiční větrníky, které vás překvapí svou nadýchaností a úžasnou chutí

Větrníky jsou klasickou pochoutkou, kterou miluje mnoho Čechů. Většina z nás si je přitom obvykle kupuje v cukrárně. Vůbec to ale dělat nemusíte. Jejich příprava není extrémně složitá a zaručeně budou chutnat mnohem lépe než z cukrárny, když si je připravíte sami. Nejen, že si na nich pochutnáte, ale zajisté také potěšíte své děti, pokud mají rádi karamel. Vyzkoušejte tento recept a vychutnejte si větrníky tak, jak se dělaly za starých, dobrých časů.

https://irecept.cz/

Co budete potřebovat?

Větrníky se celkem skládají ze tří částí: těsta, vanilkového krému a karamelové polevy. Nejdřív se podíváme na těsto. Potřebné suroviny vás zajisté nepřekvapí.

Na těsto si připravte:

  • 125 ml mléka
  • 125 ml vody
  • 100 g másla
  • 5 vajec
  • 1 lžičku soli
  • 200 g hladké mouky

Jde o starý recept, který používaly naše babičky, takže můžete očekávat skutečně klasickou chuť. Uvidíte, že vaše rodina bude nadšená.

Čtěte také: Ryby už nepřipravuji jinak než touto chorvatskou metodou: Fígl od šéfkuchaře z výletní lodě – stačí jen pečící papír a tahle ingredience!

Na vanilkový krém budete potřebovat:

  • 300 ml šlehačky
  • 1 sáček vanilkového pudinku.

Na karamelovou polevu potřebujete pouze:

  • 250 g rozpuštěného cukru
  • 500 ml horké šlehačky (a poté vychlazené).

Podívejme se, jak máte postupovat k vytvoření těch nejlepších domácích větrníků, které si můžete připravit ve vlastní kuchyni a vychutnat, kdykoli jen budete chtít.

https://irecept.cz/

Způsob přípravy

Smíchejte ingredience na těsto a míchejte, dokud nebude hladké. Těsto vložte pomalu do sáčku na zdobení a s pomocí tohoto sáčku nebo jednoduše lžící vytvořte na plechu středně velké placky. Troubu předehřejte na 170 stupňů a pečte asi 50 minut. Poté nechte připravené větrníky zcela vychladnout. Nyní si připravte krém. Šlehačku mixérem vyšlehejte do tuhé hmoty, přidejte vanilkový pudink, který jste předtím uvařili v mléce a nechali vychladnout.

Směs opět vložte do zdobicího sáčku a nechte odležet v lednici. Nyní si připravte další šlehačku a opět vyšlehejte do tuhé hmoty. Přidejte polovinu karamelové směsi a znovu vyšlehejte. Stejně jako vanilkový krém, i karamelovou polevu dejte do zdobicího sáčku a vložte do lednice. Do druhé polovinu přimíchejte 100 g moučkového cukru. Upečené větrníky rozdělte na poloviny nožem. Horní část ponořte do karamelové směsi a spodní část ozdobte bohatou porcí vanilkového krému. Poté dejte poloviny k sobě a získáte dokonalé větrníky, které vám bude závidět každá návštěva.