Tři ingredience a roláda Guabanc je na stole? Přesně tak, i neumětel v kuchyni může připravit delikátní dezert!

Pořady o vaření nebo hodiny u plotny nejsou vaše hobby? Někomu se v kuchyni příliš nedaří, to ještě neznamená, že nepřipraví delikátní dezert Gaubanc pro své přátele. Recept pro všechny neumětele je totiž tak snadný, že už jednodušší být nemůže. K tomu postačují na přípravu pouhé tři ingredience. Je rychle hotový a výtečně chutná, přátelé budou jistě o víkendu překvapeni vaším úžasným výtvorem! Tak co, pustíte se do toho?

https://www.tudasfaja.com/

Ingredience

Co budete na přípravu dezertu Gaubanc, který připomíná roládu z cukrárny, potřebovat? Připravte si:

  • křehké nebo nekynuté zmrazené těsto – 500 g
  • máslo – 250 g
  • kondenzované mléko – 250 ml

Postup přípravy

Jak začít? Vyndejte z chladničky máslo a nechte jej při pokojové teplotě změknout. Poté si připravte těsto, může se použít připravené takzvané křehké těsto nebo jiné nekynuté těsto, které se prodává v roličce chlazené nebo mražené.

Čtěte také: Rychlá příprava kyselého zelí, které můžete jít už druhý den!

Těsto rozložte na vál a pomocí nože jej nařezejte na centimetrové proužky. Rozložte je na pečící papír nebo na vymazaný plech a dejte je péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte asi 20 minut dozlatova, poté je vyjměte a nechte vychladnout.

Změklé máslo vložte do hlubší misky a pomocí mixéru rozšlehejte. Postupně přidávejte kondenzované mléko a stále šlehejte. Po rozmixování vznikne tuhý krém na roládu. Na vál rozložte dostatečně velký alobal a vytvořte z tyčinek první vrstvu. Tyčinky musí být blízko u sebe, aby roláda následně držela tvar a během krájení se nerozdrobila.

Připraveným máslovým krémem pomažte tyčinky a nalepte další vrstvu. Můžete postupovat pyramidově nebo dokulata. Ponechte si dvě tyčinky na ozdobu. Na závěr se totiž pomocí alobalu vytvoří roláda a pevně se stočí. Zabalený dezert se vloží do chladničky na dvě hodiny nebo přes noc. Před podáváním zbylé tyčinky nastrouhejte a posypte jimi povrch rozbalené rolády.

Zdroj: tudasfaja.com