Tyhle sušenky ihned zmizely z podnosů. Jsou hitem všech akcí a jejich chuť strčí do kapsy všechny ostatní sladkosti. Jak si je připravit? Toto je jejich recept

Na jakýchkoliv akcích, a je jedno, zda se jedná o domácí posezení, nebo firemní raut, je na místě mít k dispozici i něco sladkého. Řada lidí volí klasické buchty, nebo koupí běžné zákusky. Toto, ale i mnoho dalších věcí se však nevyrovná jednomu hitu, kterým jsou unikátní sušenky, které v vždy zmizí jako první. Kdo je ochutná, ten s nimi nedokáže přestat. Nedivíme se. Patří k tomu nejlepšímu, co lze ze sladkého ochutnat. Nevěříte? Tak je také zkuste.

Co budete potřebovat

Nevěříte, že něco může být opravdu natolik úchvatné, že si to zamilujete a nebudete chtít jinak? Přesvědčit se o tom lze celkem snadno. A to díky našemu receptu, který samozřejmě začneme tak, jak je obvyklé. Soupisem jednotlivých surovin, bez kterých se v rámci přípravy rozhodně neobejdete. Podívejte se, jaké to jsou.

  • 2 hrnky hladké mouky
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 1 vejce
  • 1 vaječný žloutek
  • ½ hrnku cukru krystal
  • ½ hrnku másla
  • ½ hrnku oleje

Základní suroviny jsou tu. Tím ale nekončíme, jelikož tu jsou ještě dvě, které dají sušenkám zcela unikátní chuť. A jelikož se dané produkty běžně v pečení nepoužívají, je na místě je vyzkoušet, jelikož na výslednou chuť mají velký vliv. Co tedy potřebujete? Je to:

Čtěte také: Chcete mít doma zdarma rychlejší internet? Tchán mi poradil tento trik, který dokáže každý WiFi router

  • 3 lžíce pomerančového likéru
  • 3 lžíce bílého vína

Jdeme připravovat. Je to velmi jednoduché

Je vidět, že právě dvě suroviny nejsou až tak běžné a tak je jasné, že se na chuti musí projevit. Zároveň se nebojte jakékoliv složitosti přípravy. Ta je hračkou. Základem je vypracování těsta. A to tak, že začnete postupně zpracovávat jednotlivé suroviny. Buď ručně, nebo můžete použít také kuchyňského robota. Těsto je třeba náležitě promíchat, aby došlo k tomu, že bude mít správnou konzistenci. Poté je na místě těsto vyválet tak, aby mělo na tloušťku několik milimetrů.

Vytvořte jednotlivé sušenky

Nyní už můžete přejít k tvorbě jednotlivých sušenek. Tento krok je velmi lákavý hlavně proto, že můžete naplno popustit uzdu svojí fantazii. A to znamená, že máte možnost vytvořit si různé tvary. Mohou být klasické, nebo mohou být originální tak, že s nimi zaujmete. Jakmile je máte z těsta vykrojené, již je dáváte stranou na pečicí papír, aby se vám nelepily. Když máte vše hotové, pokračujete dále. Unikátem je také fakt, že na rozdíl od řady jiných receptů se jedná o nepečené sušenky.

Jak se připravují?

Je to snadné. Jakmile máte jednotlivé tvary hotové, můžete si do hrnce nalít olej a ten rozpálit, nebo můžete využít klasický fritovací hrnec. Volba je v tomto případě na vás. Jak ale z výše uvedeného jasně vychází, tak je unikátem daných sušenek to, že se smaží, nikoliv pečou. Stačí je hodit do oleje, pozorovat jejich barvu a jakmile je zlatavá, tak máte jistotu, že je můžete vyndat. Dejte je na ubrousek okapat, nechte je zchladnout a potom je už stačí jenom jednoduše posypat cukrem a můžete servírovat. Uvidíte, že si je zamiluje každý.