Udělejte si luxusní dezert snadno a rychle

Klasická wuzetka je velmi oblíbeným dezertem, který se hodí ke každé příležitosti. Jednoduchý recept můžete vyzkoušet společně s dětmi. Čokoládová pěna s tvarohem se stane oblíbenou svačinkou také u malých ratolestí a uvidíte, že během chvilky nezbyde ani kousek. Jak si takový dezert připravit? Sledujte náš recept a poté se s ním podělte i s ostatními.

Co budete na lahodný dezert potřebovat?

Tento dortík se bude skládat nejen z těsta, ale také lahodného krému, proto budete potřebovat více věcí. Na těsto samotné si připravte:

  • 8 vajec
  • Hrnek cukru (jedná se o odměřenou 250 ml sklenici)
  • Hrnek hladké mouky
  • 1/3 hrnku bramborové mouky
  • 1/3 hrnku kakaa
  • ½ hrnku oleje
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • Špetku soli

Jako další ingredience si pak připravte:

Čtěte také: Udělejte si vynikající domácí chléb

  • Litr vychlazené 30 % smetany
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 5 lžiček želatiny a půl sklenice studené vody
  • Polovinu sklenice povidel
  • Čaj s citronem na namáčení piškotů
  • 150 gramů mléčné nebo hořké čokolády podle chuti
  • 5 lžic 12 % smetany

Poté už se můžete vrhnout na samotnou přípravu. Nejdříve si musíte upéct těsto. Bílky ušlehejte se špetkou soli v tuhou pěnu, na konci pak přidejte ještě cukr. Pěna musí být tuhá a lesklá, až poté přidejte žloutky. Vlijte za stálého míchání olej a přidejte postupně i sypké suroviny, které ještě předtím prosejte. Míchejte pouze do doby, než se všechno spojí dohromady.

Takto hotové těsto si nalijte na menší plech, který vyložte pečícím papírem. Dejte do trouby, kterou si zapněte na 170 stupňů a pečte asi 40 minut. Kontrolujte pomocí špejle. Hotové těsto pak nechte zcela vychladnout.

https://kasiawgarach.pl/

Doplňte do korpusu náplň a máte hotovo

Studené těsto vyndejte z pekáče a rozdělte podélně. Dno dejte zpátky na plech, potřete čajem a následně povidly.

https://kasiawgarach.pl/

Do velké mísy pak dejte vychlazenou smetanu, přidejte moučkový cukr a ušlehejte do tuhé pěny. Do sklenice si dejte želatinu, zalijte vodou, promíchejte a nechte nabobtnat. Až bude smetana ušlehaná, želatinu dejte na několik vteřin do mikrovlnné trouby, aby se zahřála. Dejte ale pozor, abyste ji nerozvařili. Do želatiny pak dejte lžíci smetany, zamíchejte a celé přidejte do smetany vyšlehané. Zamíchejte a krémovou hmotu dejte na dno dortu.

https://kasiawgarach.pl/

Poté přikryjte druhou polovinou korpusu a malinko zatlačte.

https://kasiawgarach.pl/

Dort dejte do lednice, nejlépe na noc, aby ztuhnul. Poté už stačí jen rozpustit čokoládu, kterou polijete vršek dortu.

https://kasiawgarach.pl/

Zas nechte vychladnout.

https://kasiawgarach.pl/

Poté už můžete dezert naporcovat a servírovat.

https://kasiawgarach.pl/

Zdroj: kasiawgarach.pl