Udělejte si radost čokoládovým řezem

Čokoládové dezerty jsou velmi oblíbené nejen u dětí, ale také u dospělých. Mnoho z nich nemusí ovocné koláče nebo dezerty, a proto raději volí čokoládové pěny nebo krémové pochoutky. Sami si doma můžete upéct řezy, které jsou nejen plné čokolády, ale také si můžete ozdobit ovocem, pokud ho máte rádi. Fantazii se meze nekladou, my vám přinášíme základní recept.

Co budete potřebovat na jednotlivé části dezertu?

Na tento dezert budete potřebovat více ingrediencí, a to hlavně proto, že je složený z několika vrstev, které si musíte udělat jednotlivě. Na těsto si pak připravte:

  • 5 vajec
  • 20 dkg mouky
  • 10 lžic cukru
  • Sáček prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaové prášku
  • 2 dl mléka
  • 5 lžic mléka

Budete potřebovat také krém, na který budete potřebovat:

Čtěte také: Tak takhle šťavnatý dort jste ještě nejedli! To doslova!

  • 5 dl šlehačky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 sáčky želatiny
  • 6 dkg rozinek
  • 2 kompotované broskve

Poslední vrstvou bude čokoládová poleva, kterou si připravíte pomocí mléčné čokolády a jedné lžičky másla.

https://ketkes.com/

A jaká bude příprava? Není to nic složitého, podle našeho postupu to zvládnete velmi rychle. Bílky nejdříve vyšlehejte do tuhé pěny. Přidejte žloutek s cukrem a kakaem, mouku a prášek do pečiva – obojí si prosejte.

Krémová pěna a poleva jsou součástí čokoládového řezu

Po mouce pokračujte mlékem a olejem a všechno vymíchejte do pěny. Hotové těsto pak nalijte do formy, kterou si vyložte pečícím papírem. Použít ale můžete i obyčejný plech, troubu si pak předehřejte na 180 stupňů a pečte korpus asi 30 minut. Mezitím si můžete připravit krém. Vyšlehejte pěnu, přidejte do ní moučkový cukr a také si rozpusťte želatinu v malém množství vody.

Neustále ji míchejte a přidejte do pěny. Rozinky i okapané broskve z kompotu nasekejte na kousky a přidejte do pěny. Těsto vytáhněte z trouby a nechte vychladnout. Rozkrojte ho napůl, půlku krému dejte na jednu polovinu korpusu, a přikryjte druhou půlkou. Čokoládu si rozpusťte s máslem a nechte ji vychladnout. Nikdy ji nelijte horkou na korpus. Poté dejte řezy vychladnout a až následně je můžete nakrájet.