Univerzální karamelový krém, který využijete do celé řady dezertů a zákusků

Opravdu rychlý, jednoduchý a časově nenáročný recept na univerzální karamelový krém, pro který doma jistě najdete mnoho využití. Karamelový krém se hodí do celé řad dezertů, zákusků a moučníků, takže se určitě vyplatí znát recept na jeho přípravu.

Karamelový krém bývá nedílnou součástí lidmi tolik oblíbených větrníků, přidává se ale i do dalších sladkých pochoutek. Ráda se s vámi podělím o jednoduchý a nenáročný recept, který si určitě někde uložte, protože věřím, že se k němu budete často vracet!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 1 plechovku karamelového salka
  • 250 g másla

Jak postupovat při přípravě?

  1. Před začátkem je potřeba, abyste salko i máslo nechali pár minut odpočívat při pokojové teplotě. Ani jedna surovina totiž nesmí být úplně studená a čerstvě vytažená z lednice.
  2. Jakmile bude mít máslo a salko pokojovou teplotu, vložte máslo do misky a za pomoci mixéru z něho vyšlehejte pěnu.
  3. Do pěny poté postupně přidávejte karamelové salko a zašléhávejte jej do másla.
  4. Jakmile se obě hmoty spojí, vytvoří se krásně hladký karamelový krém.

Jak vidíte, příprava karamelového krému je opravdu rychlá a nenáročná, takže věřím, že jej dokáže vykouzlit i naprostý začátečník. Karamelový krém se hodí i na muffiny, cupcaky nebo na jednoduchý čokoládový moučník, který příjemně oživí. Jsem si jistá, že jej doma určitě využijete na mnoho způsobů.

Čtěte také: „Konečně něco, co opravdu funguje, tohle je můj výsledek“: jednoduchý domácí trik k odstranění zubního kamene