Upečte si doma vlastní rohlíky a pochutnejte si

Mnoho lidí si stěžuje, že rohlíky z obchodu jsou ihned gumové nebo tvrdé. Existuje na to velmi jednoduchá pomoc. Upečte si je doma sami a máte po starostech. Nejen, že vás přijdou velmi levně, ale hlavně si na nich pochutnáte. Poradíme vám, jak si je připravit z těsta, které nepotřebuje kynout. Díky tomu budou hotové rychle a další den k snídani budete mít úžasné pečivo.

Co budete potřebovat?

Obrovskou výhodou domácí pečiva je fakt, že na něj potřebujete jen pár ingrediencí. Díky tomu si pochutnáte na velmi levných rohlících. Jestli si chodíte pro pečivo do pekárny, můžete dokonce i ušetřit nějaké peníze. Jestli máte doma kuchyňského robota, připravte si ho společně se surovinami. Trochu si usnadníte práci. Na výrobu domácích rohlíků potřebujete:

  • hladká mouka – 450 gramů,
  • čerstvé droždí – 25 gramů,
  • sádlo – 30 gramů,
  • sůl – 1 lžička,
  • cukr – 1 lžička,
  • voda – ¼ lžičky.

Velkou výhodou je, že nemusíte čekat s kynutím

Největší výhodou tohoto receptu je fakt, že těsto nemusíte nechat kynout. Stačí, když droždí rozmícháte v teplé vodě se lžičkou cukru. Přidejte trochu mouky, zakryjte látkovou utěrkou a nechte odpočívat. Mezitím si do čisté mísy prosejte mouku, přidejte sůl a sádlo o pokojové teplotě. Nakonec přidejte také kvásek. Po tomto bodě již těsto nemusí dál kynout. Těsto vypracujte a rozdělte na tři části. Ze tří koulí vyválejte pláty a každý z nich rozkrájejte na čtyři stejné díly.

Čtěte také: Recept na domácí matsoni – fermentovaný mléčný výrobek z Kavkazu

https://www.shutterstock.com/

Tímto způsobem získáte 12 trojúhelníků. Pomocí válečku z nich vytvořte tenčí těsto, ale tvar musí zůstat stejný. Smotejte rohlíky od širší části k užší. Troubu předehřejte na 220 stupňů a pečte po 10 minut. Povrch nezapomeňte potřít vajíčkem a posypat solí, kmínem nebo semínky podle vlastního výběru. Jakmile budou rohlíky hotové, nechte je vychladnout a pochutnejte si na domácím pečivu. Přejeme dobrou chuť!