Upečte si jednoduchou lahůdku. Jedná se o hrnečkový koláč, který láká na snadnou přípravu, kterou zvládnete do 30 minut. K tomu zaujme také dokonalá chuť jablek kombinovaná s vanilkou

Pečení různých koláčů je obvykle poměrně komplikované. Není proto divu, že se mu mnoho lidí raději vyhýbá, jelikož se jim nechce trávit v kuchyni dlouhý čas. Pokud je to i váš případ, zkuste zajímavou alternativu, kterou je tento hrnečkový koláč. Ten zaujme jak tím, jak jednoduchý je, tak umí zaujmout i svou chutí. Ucítíte jablka, vanilku, stejně jako nadchne i to, jak je nadýchaný.

Co budete na hrnečkový koláč potřebovat?

Jak zjistíte, jednotlivé ingredience máte ve většina případů běžně doma a pokud ne, snadno je koupíte v nejbližším obchodě. A o jaké se jedná? Tady je jejich soupis, se kterými bude koláč opravdu vynikající.

  • 5 jablek
  • 200 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek jogurtu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky

Nejprve nachystejte těsto

Jako první je třeba připravit si těsto. nejde o nic složitého, jelikož začínáte tím, že budete šlehat vejce společně s cukrem. Po dosažení potřebné konzistence přidáte další suroviny, jako je prášek do pečiva, vanilkový cukr a samozřejmě mouku. Postupně vám bude vznikat dobře vypadající hladké těsto, které signalizuje, že se vám dílo skutečně daří.

Čtěte také: K pocitu absolutního štěstí stačí málo, co obejmutí probouzí v člověku a proč je tak mocné?

Nachystejte si jablka

Těsto nechte chvíli odpočinout a mezi tím je pravý čas pro přípravu jablek. Ty nejprve oloupejte, poté zbavte jadřinců a následně nakrájejte na tenké plátky. Doporučujeme je namočit do vody s citronovou šťávou, díky čemuž zaručíte to, že nebudou hnědnout a zachovají si stále svou barvu.

Vše do formy

Vezměte si dortovou formu a můžete začít. Nejprve dejte jako základ polovinu těsta, na které následně pokladete na plátky nakrájená všechna jablka, který máte. Potom už přichází na řadu druhá polovina těsta, která bude tvořit horní vrstvu. Tím je váš koláč připravený k tomu, abyste ho dali do trouby. Tu rozehřejte na 180 stupňů Celsia a v ní pečte vše zhruba 30 – 40 minut. Potom vyndejte, nechte vystydnout, posypte cukrem a již můžete krájet a ochutnávat. Uvidíte, že po tomto receptu se budete skutečně oblizovat, jelikož je vskutku unikátní.