Upečte si výborné tvarohové sušenky ve tvaru růží

Na těchto velmi vzhledných tvarohových růžičkách opravdu není co zkazit. Nepotřebujete k nim žádné speciální vybavení, ani suroviny. Postačí vám běžně dostupné suroviny, trocha času a chuť do práce. Určitě vás růžičky chytnou za mlsný jazýček a začnete je péct pravidelně. Vzhledem k tomu, že jsou rychle hotové, si můžete dovolit péct je i v programem nabitých dnech.

Budete potřebovat tyto suroviny

  • 300 g mouky
  • 2 vejce
  • 100 g másla
  • 5-6 g prášku do pečiva
  • trochu soli
  • tvaroh
  • moučkový cukr na posypání

Postup pečení tvarohových růžiček

Vejce smíchejte s cukrem a šlehejte z nich pěnu. Přidejte vaničko tvarohu a šlehejte směs do hladka. Následně přidejte máslo pokojové teploty a šlehejte směs do hladka. Do této směsi dále prosejte celé množství mouky, přidejte špetku soli a prášek do pečiva. Tuto směs umístěte na vál a uhněťte z něj hladké a perfektně spojené těsto tak, aby bylo nachystané na válení. Těsto by se nemělo lepit. Pokud se lepí, přidejte k němu ještě trochu mouky.

Dále vyválejte těsto a vykrajujte z něj kolečka (pro estetický vzhled mohou být i ozubená).

Čtěte také: Máte chuť na sladké? Ukážeme vám recept, ze kterého se vám budou sbíhat sliny

Umístěte 3 kolečka na sebe a umotejte z nich „trubičku“.

Těsto pořádně tlačte k sobě, aby zůstalo držet pohromadě i po rozkrojení.

Takto nachystané „trubičky“ ještě rozkrojte napůl.

Vzniknou vám růžičky, které umístíte na plech, pomažete vajíčkem a budete péct v troubě.

Upečené růžičky můžete ozdobit

Upečené růžičky můžete po vyndání z trouby ozdobit hned několika způsoby. Oblíbeným řešením je polít růžičky rozpuštěnou čokoládou. Můžete je také posypat cukrem, anebo použít skořicový cukr. Všechny tyto varianty jsou lahodným řešením. Stačí si jen vybrat, jak vám budou růžičky chutnat nejlépe.

Pokud nemáte rádi příliš sladké, nechte růžičky prostě tak, jak je vyndáte z trouby. Budou tvarohové, vláčné, mírně nasládlé a jistě potěší i bez úprav.