Úžasná marináda na každý druh masa, kterou musíte znát!

Dobrý recept na marinádu může zachránit celý oběd nebo večeři. Neexistuje lepší způsob, jak můžete dochutit maso bez ohledu na jeho dnes. Dnešní marinádu můžete použít na vepřové, kuřecí i krůtí maso. Nezáleží na tom, jaké kousky masa budete připravovat. Jestli jim chcete dodat jedinečnou chuť, musíte vyzkoušet tento recept na marinádu.

Co budete potřebovat?

Na přípravu této marinády potřebujete poměrně hodně surovin, ale výsledek bude stát za to. Jestli jste fanoušci vína, bude vám to zaručeně chutnat. Příprava je navíc velmi jednoduchá a celkem levná. Ohromit můžete nejen rodinu, ale také přátele při domácím grilování nebo svátečním jídle. Na výrobu této vynikající marinády potřebujete:

  • bílé víno – 250 ml,
  • rostlinný olej – 250 ml,
  • mrkev – 1 ks,
  • cibule – 2 ks,
  • česnek – 1 stroužek,
  • citron – ½ ks,
  • ocet – 250 ml,
  • petržel – podle chuti,
  • bobkový list – 1-2 listy,
  • celý černý pepř – pár kuliček.

Pracovní postup

Česnek, cibuli a mrkev nakrájejte ostrým nožem na drobné kousky. Maso potřete olejem. Vezměte do ruky velmi ostrý nůž a jemně do masa udělejte několik zářezů. Díky tomu se koření a chuť dostane i dovnitř masa a bude chutnat ještě lépe. Připravte si hlubokou misku. Smíchejte v ní cibuli, česnek, mrkev, ocet, bobkový list, černý pepř a bílé víno. Důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojily dohromady. To je všechno, co musíte udělat pro vynikající marinádu.

Čtěte také: 3 recepty z květáku, které si zamiluje celá rodina

Maso vložte do marinády, zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice. Nechte maso naložené minimálně 6 hodin, než ho použijete. Jestli chcete získat doopravdy křehké a vynikající maso, měli byste ho nechat ve směsi ležet přes noc. Ve směsi vám vydrží až 24 hodin, ale druhý den bude zaručeně chutnat nejlépe. Navíc maso bude krásně jemné a křehké. Vyzkoušejte tento recept a vychutnáte si ten nejlepší steak, jaký jste kdy měli. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: kiloretete.ro