Úžasná vánočka, kterou si vychutnáte po celý rok

Vánočka je typické pečivo na Vánoce, ale nemusíte ji jíst jen o svátcích. Je skvělá i jako pečivo k snídani, a to během celého roku. Nenechte se odradit a vyrobte si vlastní vánočku kdykoli během toku. Její chutě se nikdo nenabaží a na každém stole bude vypadat krásně. Pro pletené těsto si můžete klidně vymyslet i vlastní název, jestli nechcete používat název vánočka mimo Vánoce.

Co budete potřebovat?

Dvoubarevná vánočka je trochu jiná, než klasické pečivo. Nepotřebujete na ní příliš mnoho ingrediencí a vyzkoušíte něco nového. Kakaová chuť jí přinese zcela jiné chuťové tóny a vy si díky tomu užijete nový zážitek. Překvapte své blízké a připravte jim tento jedinečný recept. Na výrobu tohoto vynikajícího a levného pečiva potřebujete:

  • mléko – 140 ml,
  • čerstvé droždí – 11 gramů,
  • rozpuštěné máslo – 30 gramů,
  • moučkový cukr – 40 gramů,
  • pšeničná mouka – 250 gramů,
  • sůl – špetka,
  • žloutek – 1 ks,
  • vanilkový cukr – 10 gramů,
  • holandské kakao – 5 gramů,
  • rozinky – 5 gramů.

Pracovní postup

Do vlažného mléka rozmíchejte moučkový cukr a droždí. V míse smíchejte mouku, sůl, vanilkový cukr, vejce a rozpuštěné máslo. Potom do moučné směsi přidejte mléko s droždím a vypracujte těsto. Těsto musí být homogenní a všechny ingredience spojené. Rozdělte těsto na tři větší prameny, ze kterých budete plést pečivo. Každý z dílů můžete dochutit trochu jinak. Do jednoho dejte rozinky, do druhého kakao a do posledního skořici. To záleží pouze na vás.

Čtěte také: Připravte si cuketové občerstvení, které bude do hodiny hotové

egyszerugyorsreceptek.com

Zakryjte utěrkou a nechte těsto 30 minut odpočívat. Potom zamotejte pruhy dohromady jako cop. Položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů. Pečte po dobu 28 minut. Nakonec můžete pečivo potřít medem a posypat plátky mandlí. Výsledek nakonec záleží pouze na vás. Jde o to, jaké použijete příchutě pro své pečivo a jak si ho nakonec ozdobíte. V každém případě bude ale jistě chutnat skvěle a rádi si ho připravíte častěji než jen o Vánocích.

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com