Úžasné jídlo z mletého masa a brambor z trouby

Pečené maso s bramborami je vždy oblíbeným receptem pro celou rodinu, protože si pochutnáte na mase a nemusíte stát u jeho přípravy dlouhou dobu. Dnes se podíváme na úžasný recept, u kterého si všichni budou chtít přidat další porci. Jestli hledáte nový recept na přípravu mletého masa, tento výsledek si vychutnáte a užijete si jídlo z pár surovin.

Co budete potřebovat?

Levné recepty s masem jsou vždy vítanou změnou, protože každý z nás se snaží na jídle alespoň trochu ušetřit. Na tento recept potřebujete hlavně koření a jen pár základních potravin na samotnou přípravu. Podívejme se, co potřebujete na tento jednoduchý recept:

  • mleté maso – 450 gramů,
  • brambory – 3 ks,
  • strouhaný sýr – 150-200 gramů,
  • olivový olej – podle potřeby,
  • cibule – 1 ks,
  • česnek – 2 stroužky,
  • rajčatová omáčka – 2 lžíce,
  • provensálské koření – podle chuti,
  • rozmarýn – podle chuti,
  • sůl – ½ lžičky,
  • mletý koriandr – ½ lžičky,
  • kari – ½ lžičky,
  • sladká paprika – 1 lžička.
Shutterstock

Pracovní postup

Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenká kolečka. Pekáč vymažte olivovým olejem a vysypte jemnou vrstvou strouhaného sýra. Rozložte na něj brambory a pokapejte olejem. Brambory posypte provensálským kořením a vložte do trouby na 20 minut při teplotě 200 stupňů. Cibuli a česnek nakrájejte, rozpalte pánev s olivovým olejem a orestujte cibuli. Potom přidejte mleté maso, česnek a všechno promíchejte. Osmažte mleté maso, dokud nezískáte hnědou barvu.

Čtěte také: Jedinečné kokosové sušenky, které vypadají jako nadýchaný sníh

Shutterstock

Přidejte do pánve rajčatovou omáčku, sůl, koriandr, kari a sladkou papriku. Vše promíchejte. Směs vařte na mírném ohni, dokud nebude maso i zelenina hotová. Všechno dochuťte rozmarýnem a vyndejte brambory z trouby. Na brambory rozložte směs z mletého masa a zasypte všechno pořádnou vrstvou strouhaného sýra. Vraťte pekáč zpátky do trouby a pečte po dalších 15 minut. Vyndejte z trouby, naporcujte do talíře a podávejte své rodině. Dobrou chuť!

Zdroj: bukvarche.com