Úžasně nadýchaný a vláčný tvarohový koláč

Tvarohový koláč je jakási klasika, se kterou nikdy nemůžete nic zkazit. Pokud hledáte recept na jednoduchý a časově nenáročný moučník, se kterým si zpříjemníte nedělní chvíle u kávy, který připravíte dětem, až je bude honit mlsná nebo se kterým pohostíte návštěvu, pak už hledat nemusíte, protože jste jej právě našli.

Tvarohový koláč připravíte ze základních surovin, které máme běžně doma a za pár minut, takže se nemusíte obávat, že byste jeho přípravou strávili v kuchyni celé odpoledne. Jeho nadýchaná a vláčná konzistence pro vás bude tou největší odměnou za dobře vykonanou práci.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 3 vajíčka
  • 500 g tvarohu
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 3 polévkové lžíce krupice

Jak postupovat při přípravě?

  1. Začněte tím, že bílky oddělíte od žloutků.
  2. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do hustého sněhu.
  3. V misce smíchejte ostatní přísady.
  4. Poté po malých částech přidávejte ušlehaný sníh.
  5. Vytvořte krásně jemnou hmotu, kterou přikryjte čistou utěrkou a nechte 20 minut odpočívat.
  6. Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C.
  7. Po uplynutí 20ti minut těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby.
  8. Pečte cca 40-45 minut, dokud tvarohový koláč nezezlátne.

Hotovo, můžete podávat. Na přípravě tohoto sladkého dezertu opravdu nic není, jeho chuť ale učaruje každé vaší chuťové buňce. Jsem si jistá, že i vás tvarohový koláč osloví a budete si jej doma připravovat pravidelně.

Čtěte také: Když jednou ochutnáte tuto sladkou a tradiční španělskou pochoutku, okamžitě si recept přidáte do své sbírky!