Úžasné pudinkové sušenky, které musíte vyzkoušet!

Domácí sušenky vždy chutnají mnohem lépe než kupované. Navíc si do nich můžete přidat jen tolik cukru, kolik chcete. Jejich chuť je lahodná, příprava netrvá dlouho a vypadají krásně. Navíc provoní celý dům vůní vanilky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a nebudete litovat. Vychutnají si je nejen děti, ale také dospělí a budete mít dokonalou svačinku pro návštěvy ke kávě nebo čaji.

Co budete potřebovat?

Na sušenkové těsto budete potřebovat 300 gramů pšeničné mouky, 250 gramů másla, 150 gramů moučkového cukru, 3 vanilkové pudinky, 2 lžíce rumu a 2 vaječné žloutky. Pšeničná mouka je mnohem zdravější než klasická (bílá) mouka a chová se také trochu jinak při pečení. Rozhodně byste ji proto neměli zaměňovat za jiný druh a použít mouku pšeničnou. Na náplň budete potřebovat nutellu, džem nebo marmeládu podle vlastního výběru a chuti.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Pracovní postup

Do hluboké mísy vložte mouku. Přidejte práškový pudink a promíchejte. Přidejte měkké máslo, rum a žloutky. Vše míchejte, dokud nezískáte dokonale hladké a homogenní těsto. Poté těsto vložte do lednice. Jakmile bude těsto studené, můžete s ním začít pracovat. Na pracovní ploše ho vyválejte na tloušťku 3-4 milimetry a pomocí formiček na cukroví nebo sklenicí vykrájejte své oblíbené tvary. Poté si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem.

Čtěte také: Obláčková mléčná buchta vás okouzlí už při prvním kousnutí

https://www.kulinarnababcia.pl/

Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte připravené sušenky po dobu 8-10 minut. Poté sušenky vyndejte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Až budou mít pokojovou teplotu, můžete je potřít vrstvou nutelly nebo marmelády a přiklopit na ně druhou sušenku (jako linecké cukroví).

https://www.kulinarnababcia.pl/

Přes noc nechte sušenky na stole nebo kuchyňské lince a druhý den je můžete vložit do vhodné nádoby. Ideální budou k čaji nebo kávě a vychutnat si je můžete také jako malou svačinku. Sušenky si můžete vždy vychutnat s jinou náplní, anebo je nechat bez náplně. I tak budou chutnat úžasně!

https://www.kulinarnababcia.pl/

Zdroj: kulinarnababcia.pl