Úžasně rychlé čokoládové kuličky pro celou rodinu

Máslová sušenka, kakao a čokoláda. Tato kombinace vás přesvědčí, že nic lepšího a světě není. Všichni si tento dezert zamilují a budete ho s láskou připravovat každou chvíli. Tyto malé bochánky si musíte připravit a vyzkoušet jejich jedinečnou chuť. Na výrobu jsou velmi rychlé, jednoduché a levné. Jestli milujete čokoládu a máte chuť na sladké, musíte tento recept vyzkoušet. Není nic lepšího, než si vychutnat domácí sladkosti, které jsou chutnější a levnější než kupované.

Co budete potřebovat?

Na tento recept potřebujete pár základních surovin, které vás nebudou stát skoro nic. V první řadě si musíte připravit ingredience na sušenkové těsto. Zapomínat nesmíme ani na sladkou polevu. Na kuličky potažené čokoládou si připravte:

  • sušenky – 350 gramů,
  • moučkový cukr – 15 gramů,
  • kakaový prášek – 30 gramů,
  • rozpuštěné máslo – 80 gramů,
  • mléko – 160-200 ml (v závislosti na struktuře sušenek).

Ingredience na polevu:

Čtěte také: Čínské karbanátky si zamilujete a nepotřebujete k nim přílohu!

  • mléčná čokoláda – 140 gramů,
  • čokoládové zdobení.

Pracovní postup

Sušenky rozmixujte v mixéru nebo rozbijte pomocí válečku. Musíte získat jemnou drť. Přidejte cukr a kakaový prášek. Poté přidejte také rozpuštěné (vychladlé) máslo a mléko. Mléko musíte dávkovat podle toho, jak suché jsou sušenky. Přidávejte ho pomalu, abyste získali těsto se správnou konzistencí. Těsto musí být trochu hutnější. Připravte si plát pečicího papíru na pracovní desku. Z těsta vytvarujte menší kuličky a rozložte je na pečicí papír.

Těsto zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice. Nechte odležet po dobu 2-3 hodin. Jakmile tato doba uplyne, vyndejte těsto z lednice, rozbalte z potravinářské fólie a nakrájejte na proužky. Potom si ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozehřejte čokoládu. Proužky nepečeného těsta ponořte do poloviny do čokolády. Vršek můžete ozdobit čokoládovým sypáním nebo jinou ozdobou. Nechte čokoládu ztuhnout a můžete podávat svým hostům.