Úžasné vánoční perníčky, které zůstanou měkké po mnoho dnů

Perníčky jsou tradiční a velmi oblíbené cukroví, které lidé pečou (nebo si kupují) každé Vánoce. Každý hledá nejlepší recept na perníčky, které budou krásně měkké a křehké. Tento recept je jednoduchý, lahodný a velmi jemný. Můžete je jíst hned a nemusíte čekat, až změknou. Můžete je upéct předem, ale také je můžete péct během svátků. Perníčky budou vypadat jako nadýchané obláčky a užijete si typickou perníkovou chuť.

Co budete potřebovat?

Chuť perníčků je populární po celém světě a na Vánoce vám nesmí na talíři chybět. Jestli na ně máte chuť i letos, máte skvělou příležitost. Lepší recept totiž nenajdete. Poradíme vám, jak si připravit tyto jemné perníčky a pochutnat si na tradičním cukroví. Na výrobu tohoto voňavého cukroví potřebujete:

  • mouka – 460 gramů,
  • máslo – 200 gramů,
  • cukr – 230 gramů,
  • prášek do pečiva – 1 balení,
  • perníkové koření – 1 lžičky,
  • kakaový prášek – 1 lžičky,
  • vejce – 2 ks,
  • runové nebo pomerančové aroma.

Pracovní postup

Do hluboké mísy vložte mouku, měkké máslo a rukama promíchejte obě suroviny, dokud se nespojí. Vznikne drobivá směs, do které budete dávat další suroviny. Poté přidejte cukr, prášek do pečiva, perníkové koření, kakaový prášek, dvě vejce a nakonec pomerančové nebo rumové aroma. Záleží na tom, co máte nejraději a co máte zrovna po ruce. S rumovým aroma budou perníčky chutnat a vonět velmi tradičně. Všechno důkladně promíchejte. Můžete použít ruce nebo mixér.

Čtěte také: Dokonalé pusinky pro každého milovníka jednoduchých sladkostí!

Až bude těsto připravené, oddělujte postupně menší kousky a vytvořte z těsta kuličky. Každou kuličku obalte v moučkovém cukru. Plech nebo pekáč vyložte pečicím papírem. Perníkové kuličky obalené v cukru vyskládejte na připravené kuličky. Z tohoto množství těsta získáte 20-22 kuliček, ze kterých budou perníčky. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 12-13 minut. Těsto při pečení popraská a výsledné perníčky budou vypadat nádherně. Dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com