Úžasný recept na malé palačinky s jablky

Palačinky nemusíte vždy připravovat stejným způsobem. Jakmile se naučíte připravit placičky z jablek, objevíte zcela nový a jedinečný recept pro snídaně. Jsou velmi chutné, jemné a neuvěřitelně voňavé. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a potěšíte celou rodinu. Navíc donutíte děti, aby snědly jablka. A nebudou o tom ani vědět! Jablečné palačinky jsou zdravější a chutnější variantou klasických palačinek.

Reklama

Co budete potřebovat?

Máte-li doma hodně jablek a potřebujete je nějak zpracovat, zkuste tento recept. Poměr cukru k pokrmu určujte podle toho, jak sladká máte jablka. To záleží hlavně na jejich druhu. Jestli máte hodně sladká jablka, nebudete potřebovat tolik cukru. Na výrobu těchto jablečných palačinek nepotřebujete nic záhadného a výsledek bude naprosto vynikající. Připravte si:

Reklama
  • jablka – 5 ks,
  • vejce – 2 ks,
  • cukr – 100 gramů,
  • mouka – 5 lžic,
  • sůl – špetka,
  • olej na smažení – podle potřeby.
bukvarche.com

Pracovní postup

Jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte k nim vejce, sůl, cukr a mouku. Nezapomeňte si cukr odměřit podle toho, jak máte sladká jablka. Jestli je slupka velmi tvrdá, jablka oškrábejte. Všechny ingredience důkladně promíchejte. Musíte získat homogenní směs, se kterou půjde snadno pracovat. Směs trochu ochutnejte, abyste věděli, jestli tam máte dost soli a cukru. V případě potřeby směs dochuťte a připravte si větší pánev. Čím větší bude, tím více placek uděláte najednou.

bukvarche.com

Nalijte do pánve trochu oleje a rozpalte ho. Přidejte vždy jednu lžíci těsta, které bude odpovídat jedné palačince z jablek. Osmažte každou z nich z obou stran, dokud nebudou nádherně zlaté. Po usmažení položte placky na papírové utěrky, abyste se zbavili přebytečného tuku. Placky můžete podávat samotné nebo s medem. S medem chutnají naprosto skvěle, ale nemusíte si je dělat ještě sladší. Někomu budou stačit samotné, protože i tak chutnají úžasně a sladce.

Zdroj: bukvarche.com

Reklama