Úžasný tip na vydatnou snídani, či svačinu, která Vaše tělo obohatí o dostatek bílkovin na celý den. O nedostatek energie se tak nemusíte bát!

Vaječné pokrmy jsou obvykle spojené se snídaní. Nicméně mohou být ještě lepší k obědu nebo večeři. Jsou snadné k připravení, chutné a výživné. Proto, pokud máte nečekané hosty, nebo nechcete trávit spoustu času v kuchyni, vyzkoušejte tento recept.

Croque-monsieur (ve francouzském jazyce znamená croqueru „křupavý“ a monsieur „mistr“) je slavný francouzský sendvič se sýrem a šunkou. Croque-monsieur, podávaný se smaženým vejcem nahoře, se nazývá Croque Madame na památku ženských klobouků oblíbených v době svého vzniku.

Croque Madame Sendvič

Co budete potřebovat?

Čtěte také: Vesnický řezník prozradil svůj vyhlášený arabský způsob na kebab-gyros špízy: Takovou dobrůtku si v nikde nekoupíte – musíte znát totiž tuhle ingredienci

  • 2 vejce
  • 4 plátky chleba
  • 50 g másla
  • 4 velké plátky sýra
  • 2 velké plátky šunky
  • 2 listy hlávkového salátu
  • sůl, pepř a Vaše oblíbené koření dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si mírně namažte máslem plátky chleba a suchou část chleba osmažte zlehka na pánvi, dokud nebude mít zlatavě hnědou barvu. Poté chleba otočte. 2 ks opečeného chleba následně odeberte z pánvičky, vrátíte se k nim později.
  2. Na každý ze zbývajících kusů chleba položte plátek sýra a zakryjte pokličkou, dokud se sýr nerozpustí.
  3. Následně položte na sýr plátek šunky a přikryjte listem salátu. Nahoru položte další plátek sýra a zakryjte zbývajícím krajícem chleba.
  4. Pánev přikryjte pokličkou a smažte asi 30 sekund, poté sendviče odstraňte z pánve.
  5. Po vaření list salátu zpravidla nevypadá tak dobře, takže můžete sendvič vždy připravit bez něj a jednoduše podávat poté s čerstvým salátem.
  6. Aby bylo vejce velikosti sendviče, použijte speciální formu na vaření nebo fóliový kroužek. Vejce si na pánvi připravte dle Vaší chuti, přidejte své oblíbené koření a umístěte navrch sendviče.

Dobrou chuť přejeme!