Vaflové rohlíčky s kondenzovaným mlékem podle receptu našich babiček

Zimní večery přinášejí atmosféru, která doslova láká k tomu se zachumlat pod deku, mlsat a užívat si výhled na tu bílou nádheru venku. Také milujete tento pocit? Rozhodně vám tyto chvíle dokáží zpříjemnit lákavé vaflové rohlíčky, které se servírované na talířku opravdu dlouho neohřejí.

Připravujeme těsto

Na těsto na vaflové rohlíčky budete potřebovat následující ingredience:

  • 250 g cukru
  • 5 vajec
  • 300 g pšeničné mouky
  • 200 g rozpuštěného margarínu nebo másla

Nejprve je potřeba pomocí elektrického mixéru rozšlehat vejce spolu s cukrem. Získáme tuhou pěnu, do které nalejeme rozpuštěné máslo či margarín.

Čtěte také: Nejlepší recept na piškotovou roládu: jak si ji vyrobit krok za krokem

Pozor na to, že máslo byste neměli mít horké. Dále pokračujte ve šlehání a přidejte mouku. Měli byste získat konzistenci, která připomíná hustý krém.

Připravte si elektrický vaflovač, kde horním mřížku namažete slunečnicovým olejem. Naberte jednu lžíci těsta, které jste si právě připravili a vylejte jej do středu vaflovače.

Vaflovač zavřete a nechte péct několik minut. Následně vafli vyndáme a uděláme z ní typický rohlíček, či chcete-li rolku. Musíte to udělat hned, dokud je vafle ještě teplá. Pro ideální tvar vám může pomoci libovolný předmět válcovitého tvaru o vhodném průměru.

Příprava náplně

Nyní si připravíme lahodnou náplň, na kterou je potřeba:

  • 200 – 250 g rozpuštěného másla
  • 1 kondenzované mléko v plechovce

Při přípravě krému budeme opět používat elektrický šlehač. Rozšleháme máslo, přičemž jakmile nám trochu nebude, je potřeba jej smíchat s kondenzovaným mlékem. Pro ideální plnění vaflí je samozřejmě doporučeno použít cukrářský sáček se špičkou, ale pokud jej doma nemáte, což asi ne, můžete samozřejmě improvizovat.

Jakmile máte hotovo, vznikne naprosto neodolatelná pochoutka, a to už na první pohled. Přejeme dobrou chuť a jsme si jisti, že s touto pochutinou rozhodně nezhubnete!