Vanilkové rohlíčky podle hrnkového receptu, které vám zachutnají

Vanilkové rohlíčky se skvěle hodí nejen na Vánoce, ale také ke kávě během zbytku roku. Jsou trochu drobivé, nadýchané a příjemně sladké. Díky dnešnímu receptu si je připravíte během chvilky a vychutnáte si jejich jedinečnou chuť. Podívejme se na recept, který vám ušetří práci, a zaručeně se dočkáte velmi dobrého cukroví. Jejich konce také můžete namočit do čokolády, jestli je chcete mít trochu zajímavější a chutnější. Moučkový cukr na jejich povrchu ale bude pevný základ pro všechny.

rupanerkonyha.hu

Co budete potřebovat?

Na těsto potřebujete jen pár základních surovin. Díky tomu jde o skvělé cukroví nebo pochoutku ke kávě. Připravte si:

  • 2 a ½ hrnku hladké bílé mouky (32 dkg),
  • 20 dkg másla nebo margarínu,
  • ½ hrnku moučkového cukru (8 dkg),
  • 2 balíčky vanilkového cukru.

2 vaječné žloutky. Na ozdobu potřebujete hlavně moučkový cukr. Kromě toho si můžete použít také tabulku rozpuštěné čokolády (ideálně hořkou čokoládu). Nezapomeňte také na 24 kovových formiček na cukroví.

Čtěte také: Žemlovka s tvarohem a jablíčky

Pracovní postup

Všechny ingredience na těsto vložte do větší mísy. Vytvořte z nich těsto. Natlačte ho asi do poloviny formiček na vanilkové rohlíčky. Můžete použít také jiné formičky na cukroví, ale potom to nebudou rohlíčky. Pečte těsto v předehřáté troubě na 200 stupňů s horním a spodním ohřevem. Stačí jim 4-5 minut, aby byly světle zlaté. Potom je nechte ve formě vychladnout. Jemně je z formy vyklepněte, ale musí být ještě trochu teplé. Formu nemusíte vymazávat máslem.

Při vyndávání si dávejte pozor na to, aby se rohlíčky nerozpadly. Zkuste povolit jeden roh, strčit od něj špičku prstu a potom již upečené těsto z formy vyklouzne samo. Upečené rohlíčky rozložte na pečicí papír a pomocí sítka je všechny zasypte moučkovým cukrem. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Každou minutu ji musíte vyndat z mikrovlnky a promíchat. Jinak se čokoláda spálí. Potom opatrně vezměte rohlíčky a namočte jejich konce do čokolády.

Zdroj: rupanerkonyha.hu