Pokud vás hodí mlsná a nechcete stát v kuchyni dlouhé hodiny, stane se tento výtečný nepečený sušenkový dort vaším oblíbeným pokrmem. Vzhledem k tomu, jak je jednoduchý a díky tomu, že nemusíte nic péct, ušetříte při jeho přípravě dlouhé minuty, které můžete zužitkovat jinde. Chcete se věnovat dětem, četbě, práci na zahradě, nebo si prostě jen tak odpočinout a honí vás mlsná na nějaký ten domácí dezert? Pak vyzkoušejte tento velmi rychlý a snadný recept, na který vám stačí pár ingrediencí a pár minut času. Tento sušenkový dezert je také velmi vhodný pro výskyt nečekaných návštěv či domácnosti, ve kterých se nestíhá. Nemusíte se bát, že v závislosti na své jednoduchosti ztratí na chuti. Stačí koupit dobré sušenky a máte vyhráno.

Na nepečený dezert si nachystejte:

  • balení dobrých máslových sušenek
  • 250 g mascarpone
  • 1 velký banán (případně 2 malé)
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 100 g povoleného másla
  • 1,5 g vanilkového cukru
  • trochu mléka
  • 1 polévková lžíce hořkého kakaa
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 50 g povoleného másla
  • 2 lžíce mléka
  • strouhaný kokos

Postup přípravy sušenkového dezertu se smetanou:

Jako první je potřeba nachystat si krém na dezert. Ten získáte smícháním potřebných ingrediencí v misce. Do misky dejte mascarpone s cukrem a tyto ingredience důkladně spojte vidličkou. Přidejte k nim na kostičky nakrájené změklé máslo, vanilkový cukr a důkladně vše smíchejte do jedné hmoty. Pak umístěte na pracovní desku potravinovou folii, se kterou budete dále pracovat.

Poté namáčejte sušenky v mléce a skládejte je těsně vedle sebe na folii v množství 3x3 sušenky. Takto nachystané sušenky potřete připraveným krémem. Do středu krému vtlačte celý velký banán.

Pak složte pomocí folie dva kraje čtverce k sobě tak, aby vám vzniknul trojúhelník.

Takto nachystaný dezert vložte na 20 min do lednice. Teď už stačí jen smíchat kakao, cukr, máslo, mléko a směs zahřát.

Pak polijte dortík čokoládou, posypte kokosem a nechte do druhého dne ztuhnout v lednici.

Sdílejte článek