Voňavé a křehké pečivo s jablky k odpolednímu čaji

Jablečné dezerty jsou ideální v každém ročním období. Nic není chutnějšího, než jemné a křehké kapsičky z těsta naplněné jablky. Všichni si tento dezert zamilují a budete je zajisté dělat poměrně často. Jakmile budete mít chuť na něco sladkého s ovocem, připravte si tyto kapsičky. Pečivo je snadné a rychlé na přípravu. Navíc na jeho přípravu nepotřebujete žádné droždí. Výsledek je vynikající a vypadá nádherně. Poradíme vám, jak je připravit.

Co budete potřebovat?

Na výrobu si musíte připravit všechny ingredience, protože budete vyrábět těsto a náplň. Na první pohled je toho poměrně dost, ale nemusíte se ničeho obávat. Na těsto potřebujete:

  • měkký sýr – 150 gramů,
  • cukr krystal – 75 gramů,
  • vejce – 1 ks,
  • sůl – špetka,
  • pšeničná mouka – 250 gramů,
  • vanilin – 1 balíček,
  • prášek do pečiva – 1 balíček,
  • slunečnicový olej – 6 polévkových lžic.

Na náplň:

Čtěte také: Jak na ty nejlepší okurky ve vašem životě? Kdokoliv tento recept vyzkouší, ten lituje, že ho neobjevil dříve

  • jablka – 3 ks,
  • cukr krystal – 100 gramů,
  • skořice – 1 lžička,
  • mák – 1 polévková lžíce.

Pracovní postup

V míse promíchejte měkký sýr, cukr, vejce, sůl, olej a vanilin. Mouku prosejte společně s práškem do pečiva a vypracujte homogenní těsto. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut odpočívat. Poté těsto rozdělte na dvě stejné části. Jednu část vyválejte do kruhu o průměru asi 24 cm a tloušťce 5 mm. Druhou část těsta rozdělte na osm dílů. Jablka nakrájejte na tenké plátky. Připravte si po ruce skořici a další cukr.

Na okraj každého kousku položte plátky jablek a posypte je skořicí a cukrem. Od úzkého konce těsta začněte balit pečivo dohromady. Měli byste vytvořit pečivo, které bude vypadat jako obálka s jablkem uprostřed. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj připravené pečivo. Všechny kousky potřete rozšlehaným žloutkem s mlékem a posypte mákem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 25 minut. Těsto musí být krásně zlaté. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: kukhovaryty.com