Výjimečná večeře pro celou rodinu či návštěvu z jednoho pekáče: Recept, který vymyslel můj švagr se stal slavný na internetu, jakmile ochutnáte - pochopíte proč! -
Menu

Výjimečná večeře pro celou rodinu či návštěvu z jednoho pekáče: Recept, který vymyslel můj švagr se stal slavný na internetu, jakmile ochutnáte – pochopíte proč!

Na léto jsou nejlepší recepty na přípravu snadných a rychlých jídel, která se vaří nebo pečou takřka samotné a bez dlouhého postávání u sporáku. Přesně takový recept přinášíme právě dnes, protože je rychle hotové a zároveň báječně chutná. Navíc ho zvládne připravit i naprostý kuchařský začátečník. Současně je možné recept modifikovat podle surovin, které zbývají právě doma ve spíži nebo v ledničce. A co si tedy dnes připravíme?

Zapečené brambory s masem, sýrem a žampiony

Tohle snadné jídlo si zamilujete, protože nepotřebuje žádnou zvláštní přípravu, zároveň báječně chutná, protože pečení umožní snoubení chuti pečených brambor s masem. Sýrová krusta a žampiony navíc přidají tu správnou delikátní chuť. A co budete potřebovat? Připravte si zapékací misku nebo pekáček. Kromě toho budete ještě potřebovat pro 4 osoby:

  • 800 g brambor,
  • 800 g vepřového masa (krk, krkovice apod.),
  • 600 g žampionů (nebo jiných sezónních hub),
  • 200 g tvrdého sýra (eidam, gouda),
  • 3 cibule,
  • kelímek smetany na vaření (12 %),
  • lžičku plnotučné hořčice,
  • sůl,
  • pepř,
  • slunečnicový olej.

Příprava

Oloupejte cibuli a nakrájejte jí na půlměsíčky. Vložte cibuli do hluboké pánve a osmažte dozlatova na slunečnicovém oleji.

Očistěte důkladně žampiony a nakrájejte na obdobně silné plátky jako cibuli, přidejte do pánve a taktéž osmahněte dozlatova. Lehce osolte a opepřete.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
RECEPTY

Receptový návod na přípravu zeleninové směsi do polévky (na rok…

Léto a podzim jsou sezónami všech druhů zeleniny, na které si jen vzpomenete. Na pultech obchodů se můžete radovat z…
RECEPTY

Prababičky božská domácí meruňková marmeláda: Recept, který prostě nelze zkazit!…

Letní měsíce sebou přinášejí mimo jiné také úrodu meruněk a broskví, které jsou výborné samy o sobě jako osvěžující a…
RECEPTY

Čerstvá rajčata i v zimě s tímto jednoduchým receptem: Využijte…

Patříte-li mezi milovníky rajčat, jistě se nespokojíte jen tak s ledajakými. Specifická, svěží chuť rajčat, která viděla slunce a nedozrávala uměle…
RECEPTY

Srbský plněný koláč je hitem po celém světě: Kdokoliv tuto…

Lahodný koláč se sice svým tvarem nepodobá srbskému národnímu plněnému pečivu, ale co není v jeho vzhledu, rozhodně naleznete v jeho chuti.…
RECEPTY

Kdokoliv tyto nakládané okurky ochutná, ten už nikdy nechce jiné:…

Není nic lepšího, než si dát k domácímu jídlu také vynikající, doma naloženou kyselou okurku. Počasí nám sice moc nepřeje,…
RECEPTY

Nakládané zelí dle staročeského receptu z Moravy si musíte ihned…

Nakládané okurky patří k pokladům české kuchyně, skvěle oživí každé jídlo a často představují to nejlepší řešení, když nás tak zvaně…