Vynikající a nadýchané tvarohové bochánky, kterými překvapíte rodinu i přátele

Většina dětí i dospělých již od malička ráda sáhne po pečivu nebo zákusku s jemnou tvarohovou náplní. Tvaroh je také oblíbenou ingrediencí přidávanou přímo do těsta, která mu dodá nejen výbornou chuť, ale také vláčnost.

Pokud vám již došly recepty na tvarohové dezerty a rádi byste své blízké překvapili nějakým novým, vyzkoušejte tento recept na lahodné bochánky.

Potřebné suroviny

Pro přípravu tvarohových bochánků budete potřebovat následující ingredience:

Čtěte také: Španělský ptáček, aneb sobotní oběd krok za krokem.

  • Hladká mouka – 330 g
  • Měkký, nejlépe polotučný tvaroh – 200 g
  • Prášek do pečiva – 3 čajové lžičky
  • Třtinový cukr – 80 g
  • Vejce – 2 ks
  • Olej, nejlépe slunečnicový – 100 ml
  • Krystalový cukr

Postup přípravy

Nejprve dobře prosejte hladkou mouku, a to z toho důvodu, abyste z ní odstranili případné drobné nečistoty a také abyste ji provzdušnili. Takto prosátá mouka pak zaručí, že se vám dezert vždy podaří. Do mouky poté vmíchejte předepsané množství kypřícího prášku do pečiva.

V druhé míse smíchejte cukr, olej, 1 vejce a tvaroh a po trochách vmíchejte připravenou mouku. Troubu předehřejte na 180 °C a než se zahřeje na požadovanou teplotu, připravte si plech na pečení vyložený pečicím papírem. Z připraveného těsta vždy kousek odkrojte pomocí polévkové lžíce, kterou jste potřeli trochou oleje. Oddělený kousek těsta vytvarujte do tvaru bochánku a kousky klaďte na pečicí papír tak, aby se vzájemně nedotýkaly.

Rozšlehejte 1 vejce, všechny bochánky jím potřete a před vložením do trouby je posypejte krystalovým cukrem. Doba pečení je v závislosti na výkonu trouby přibližně 17 minut, výsledná barva bochánků je zlatavá.

Z předepsaného množství surovin získáte přibližně 16 bochánků, které je nejlepší spotřebovat ještě týž den, kdy jsou nechutnější. Nejlepší je jíst je ještě mírně teplé. Pro vylepšení je můžete podávat s domácí marmeládou nebo těsto vylepšit tak, že do něj nastrouháte 2 středně velká jablka, která mu dodají svěží chuť.