David Hampl
20 srpna, 2022
, ,

Lahodný, krémový a chuťový jemný dezert si můžete připravit doma během pár minut. Dezert vypadá nádherně. Díky tomu se skvěle hodí na nejrůznější rodinné příležitosti nebo setkání s přáteli. Chutná úžasně ke kávě i čaji, ale vychutnat si ho můžete i v parném létě. Podívejme se, co budete potřebovat a jak připravit dezert, na který nepotřebujete troubu. Postačí vám jen mísa, hrnec, forma a lednice. A chvilka vašeho času.

Co budete potřebovat?

Je to velmi jednoduché a poměrně levné. Na výrobu nepečeného dezertu potřebujete 3 vaječné žloutky (ideálně velikosti L), 350 gramů smetany (30 % a více tuku), 300 mililitrů mléka, 70-80 gramů cukru, 10 gramů vanilkového cukru (nebo 1 vanilkový lusk) a 20 gramů želatiny (případně agar pro vegetariány). Jak vidíte, nepotřebujete mnoho surovin. A díky tomu bude dezert nejen lahodný, ale také velmi jednoduchý a rychlý.

Pracovní postup

Do hluboké mísy nalijte asi čtvrtinu mléka a přidejte želatinu. Promíchejte a nechte želatinu pár minut odstát, aby se rozpustila. Do hrnce vložte cukr a žloutky. Míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Jakmile budete mít připravenou hmotu v hrnci, přidejte zbytek mléka a znovu důkladně promíchejte.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Směs v hrnce položte na sporák a zahřejte. Vařte, dokud nezačne trochu bublat a poté chvíli duste. Mezitím si připravte prázdnou krabici od mléka. Budete ji potřebovat.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Sundejte hrnec ze sporáku a počkejte 2-3 minuty. Poté přidejte želatinovou směs a důkladně promíchejte.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Hmotu nalijte do podlouhlé misky nebo formy. Použít můžete také krabici od mléka nebo nádobu od zmrzliny. Záleží jen na tom, jakého tvaru chcete dosáhnout.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Vložte formu do lednice a nechte dezert dokonale ztuhnout. Nakonec ho vyndejte z lednice a vyjměte z formy.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Na povrch dezertu se skvěle hodí kakao, hoblinky čokolády nebo sladký sirup. Ozdobit ho ale můžete podle svých preferencí.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Zdroj: kulinarnababcia.pl

Sdílejte článek