Vynikající meruňkový džem nemusíte kupovat v obchodě

Meruňkový džem je jednoznačně jedním z nejlepších, jaké si můžete doma vychutnat. Domácí džemy jsou pochopitelně mnohem chutnější a levnější. Navíc přesně víte, co se v nich nachází. Výroba džemu podle tohoto receptu je velmi jednoduchá a získáte vynikající dochucení pro palačinky, koláče nebo chleba.

Tento recept je z trochu většího množství. Jestli nepotřebujete tolik džemu, můžete si samozřejmě množství ingrediencí upravit. Podle nás je dobré ho udělat z většího množství ovoce, protože stejně celkem rychle zmizí. Je tak dobrý, že ho budete jíst neustále a brzy vám zásoby budou připadat velmi malé. Vyzkoušejte tento recept a zaručeně nebudete litovat.

Co budete potřebovat?

Kromě vhodných nádob na skladování džemu, tedy sterilizované sklenice a sterilizovaná víčka, budete potřebovat jen pár věcí. Připravte si 4 ½ kg mletých broskví, 1 kg a 20 dkg krupicového cukru a 2 ½ sáčků jam fix. Poslední položkou je želírovací složka, která zajistí nádhernou, hustou konzistenci vašeho džemu. Rozhodně ji proto neopomíjejte, jinak džemy nebudou mít správnou strukturu.

Čtěte také: Uvařte si výborné lečo a schovejte si část i na zimu

Způsob přípravy

Meruňky musíte zbavit pecek, opláchnout a rozmixovat na pyré. Všechny ingredience smíchejte ve velkém hrnci, přiveďte k varu a vařte po dobu 5 minut. Po celou dobu vaření musíte neustále míchat, protože jinak by se směs srazila. Potom nalijte džem do připravených sklenic, zakryjte a na 5 minut ztlumte oheň. Potom ho vypněte a můžete jít spát. Sklenice nechte vychladnout.

Výhody domácí přípravy jídla

Domácí příprava džemů, nanuků, zmrzliny, sirupů a dalších produktů má obrovské výhody. Nejen, že můžete efektivně zpracovat domácí produkty ze zahrady, ale také do nich dáte tolik cukru, kolik budete chtít. A budete velmi dobře vědět, že se v produktech nachází jen ty konzervační látky, které jste tam sami dali. To je obrovská výhoda pro všechny, kdo chtějí jíst zdravě a bez přítomnosti chemie v jídle.

Zdroj: ketkes.com