Vynikající škvarkové pagáče jako od babičky

Na první pohled byste u tohoto receptu ani nepoznali, že jsou tam škvarky. Vypadá totiž jako jakékoli jiné nadýchané pečivo, které si připravíte doma. Tento recept si zajisté zamilujete. Jestli máte rádi škvarky, bude vám toto pečivo rozhodně chutnat. Navíc je velmi snadné na přípravu, takže to zvládnou i naprostí začátečníci ve světě vaření a pečení.

Reklama

Co budete potřebovat?

Kynuté těsto z droždí škvarky a pár dalších surovin vám přinese tu největší pochoutku, jakou si můžete připravit. Jestli chcete škvarky zpracovat trochu jiným způsobem než obvykle, zkuste tento recept. Nejen, že zpracujete škvarky, ale také si zaručeně pochutnáte a kuchyně bude krásně vonět. Na výrobu tohoto zajímavého receptu potřebujete:

Reklama
  • polohrubá mouka – 750 gramů,
  • droždí,
  • mléko – 500 ml,
  • cukr – špetka,
  • sůl – špetka,
  • máslo – 100 gramů,
  • vejce – 2 ks,
  • škvarky se špetkou soli (namleté) – 500 gramů.
Shutterstock

Pracovní postup

Nejdřív si musíte založit kvásek. Smíchejte cukr, trochu teplého mléka a droždí. Vše promíchejte a počkejte, dokud směs nevzejde. Poté ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl, kvásek, mléko, máslo a vejce. Rukama vypracujte těsto do homogenní hmoty. Bude poměrně hutné, ale nebojte se toho. Zakryjte těsto látkovou utěrkou a postavte na teplé místo. Nechte ho kynout po dobu asi 45 minut. Poté těsto rozválejte válečkem na pomoučeném povrchu a rozkrojte na tři stejné části.

Shutterstock

Naplňte prostor mezi jednotlivými vrstvami mletými škvarky a nakrájejte je na tvar, který se vám líbí nejvíce. Může jít o kolečka, čtverečky nebo obdélníčky. Vyskládejte je na plech a nechte ještě chvíli odpočívat, než s nimi půjdete do trouby. Potřete je rozšlehaným vajíčkem. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte po dobu 20 minut. Po uplynutí této doby bude tato pochoutka hotová, vršek nádherně zlatý a uvnitř dokonale křehká. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: irecept.cz

Reklama