Vyrobte si doma marshmallows, které se rozplývají na jazyku

Marsmallows patří mezi nejoblíbenější sladkosti snad každého dítěte. Kupované jsou bohužel velmi drahé a děti je rychle sní. Místo toho jim můžete připravit domácí verzi tohoto krásného dezertu a potěšit je, kdykoli jen budete chtít. Na výrobu potřebujete jen pár ingrediencí a během chvilky budete mít nejšťastnější děti pod sluncem.

Co budete potřebovat?

Vytvořit domácí marshmallows není nic složitého. Potřebovat budete jen 30 gramů želatiny, 4 šálky cukru, ½ lžičky jedlé sody, 1 lžičku kyseliny citronové, 350 ml vody a to je všechno. Jestli chcete mít sladkosti v nádherném tvaru, měli byste si také pořídit cukrářský sáček. Použít ale můžete i běžný igelitový sáček, kterému ustřihnete špičku. Musíte si jen dávat pozor na to, aby byl igelit pevnější, jinak se vám i se směsí roztrhne a budete mít sladkou směs po celé kuchyni.

http://povarlol.com/

Pracovní postup

V první řadě zalijte želatinu 100 ml vody a nechte ji důkladně nabobtnat. To by mělo trvat asi 10 až 15 minut. V hrnci smíchejte cukr a zbytek vody. Zapněte na sporáku mírný oheň a vařte, dokud nebude hmota dokonale průhledná. Neustále míchejte, aby se směs nepřipálila, protože k tomu má sklony. Vařte ji po dobu 3 minut a potom vypněte sporák. Želatinu nalijte do cukru a míchejte mixérem při vysoké rychlosti. Šlehání by mělo trvat asi 5 minut.

Čtěte také: Silvestrovské chlebíčky, které nesmí na stole nikdy chybět

V konečném kroku budete potřebovat jen plech a cukr

Až bude želatina s cukrem vyšlehaná, přidejte kyselinu citronovou a jedlou sodu. Pokračujte ve šlehání dalších 15 minut. Hmota musí být hustá. Počkejte, dokud nebude odpadávat z metly mixéru. Potom se můžete posunout k dalšímu a poslednímu kroku.

Poté vymažte plech nebo formu rostlinným olejem bez zápachu a hmotu po částech rozetřete pomocí polévkové lžíce. V tuto chvíli můžete využít cukrářský sáček. Nechte ji 30-40 minut odstát. Marshmallows obalte v kukuřičném škrobu nebo moučkovém cukru, spojte dva kusy a položte do misky.

Zdroj: povarlol.com