Vytvořte si dokonalou polevu dle rad profesionálního cukráře

Zejména slavnostní příležitosti nás často doženou do kulinářských experimentů. Ať už jsou to nejrůznější oslavy, nebo svátky jako Vánoce. Ačkoliv se možná necítíte jako profesionál, to neznamená, že nemůžete vytvářet lahodné cukroví nebo dorty. Klíčem k úspěchu je často poleva, se kterou je hned každý dort či jiná laskomina lákavější a chutnější. V našem článku vás naučíme, jak využít rad profesionálního cukráře.

Výborná poleva na sušenky

Jsou ozdobou každého stolu, a tak chceme, aby opravdu dobře vypadaly. Kdokoliv si kdykoliv může zobnout a musí ho to lákat. Proto vám představujeme profesionální polevu, kterou vyrobíte jednoduše z těchto ingrediencí:

  • 120 g práškového cukru
  • 1 vaječný bílek
  • 2-3 kapky citronové šťávy

A jaký je postup přípravy? Nejprve je potřeba oddělit vaječné bílky, které následně rozmícháte spolu s práškovým cukrem pomocí metličky. Ideálně té elektrické, která slouží jako násada do ručního mixéru, aby se vám to dělalo snadněji. Dále je potřeba pokapat uvedeným množstvím citronové šťávy, což vše zjemní. Polevu používáme okamžitě, aby nám neztvrdla.

Čtěte také: Rozdrcené sušenky Oreo rozmazala na dno pekáče: Stal se z TOHOTO receptu nejchutnější dezert na světě!

Dort jako od profesionála

Nyní přichází na řadu dort. Ten je oblíbený zejména při oslavách, jako jsou svátky nebo narozeniny. Pokud chcete mít dort, který bude dobře vypadat a zároveň bude chutný, doporučíme vám na polevu následující ingredience:

  • 150 g práškového cukru
  • 5 čajových lžiček vody

Nyní postačí moučkový cukr prosít přes sítko, abyste v něm neměli hrudky. Přidejte vodu a vše důkladně promíchejte. Pokud vypadá směs příliš hustá, zkuste přidat více vody. Jakmile dostanete odpovídající konzistenci směsi, ozdobte jí dort okamžitě, protože stejně jako v předchozím případě, velice rychle tvrdne. Geniálně jednoduché a přitom tak lahodné a dobře vypadající! Poleva, se kterou potěšíte úplně každého oslavence.