Albánské maso je dokonalou lahůdkou, která nahradí běžný pokrm z kotlety. Jedná se o pokrm podobný našemu karbanátku, ale s tím rozdílem, že do něj nemusíte maso mlít, a navíc použijete kuřecí maso nikoliv vepřové. Recept je jednoduchý, levný a chuťově famózní. Jestliže nemáte rádi kuřecí maso nebo ho zrovna nemáte doma, klidně použijte i vepřové maso. Pokud použijete kuře, doporučujeme nepoužívat prsní řízky, jinak bude celý pokrm sušší. Jdeme na to.

Budete potřebovat tyto suroviny

  • Kuřecí stehna nebo jiné maso 650 gramů
  • Vejce 2 kusy
  • Škrob 2 lžíce
  • Máslo jedna lžíce
  • Cibule 1 kus
  • Slunečnicový olej 5 lžic
  • Majonéza 1 lžíce
  • Sůl
  • Černý pepř - mletý

Příprava je náramně jednoduchá. Kdo má rád česnek, může jej do těsta přidat. Dále můžete přidat například majoránku, ale i bazalku, oregano a jiné bylinky. Dobré je i kari nebo zázvor či trocha kečupu a hořčice.

Postup přípravy

Očistěte, omyjte a nakrájejte maso na velmi malé kostičky, které podle chuti dochutíte pepřem a solí.

Nyní očistěte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky, které na másle osmažíte dozlatova.

Cibulku nechte vychladnout a po vychladnutí ji smíchejte s masem nakrájeným na kostičky a majonézou. V malé misce rozšlehejte vejce se škrobem a vylijte obě suroviny do masa. Celek řádně promíchejte nejlépe rukama.

Nyní rozehřejte v pánvi slunečnicový olej a klaďte polévkovou lžící kuřecí směs na pánev. Směs mírně zploštěte pomocí lžíce a z každé strany pečte přibližně čtyři minuty.

Po upečení umístěte maso na papírovou utěrku, aby přebytečný tuk odtekl. Albánské mini řízečky si vychutnávejte stále horké, tak jsou nejlepší. Jako přílohu můžete zvolit salát a krutony nebo bramborovou kaši či vařené brambory sypané pažitkou. Přejeme dobrou chuť.    

Sdílejte článek