Vyzkoušejte chuť kuřecích prsou kombinovaných s lahodnou slaninou. Vše zvládnete za pár desítek minut a navíc nezašpiníte nádobí. Jídlo připravíte v jednom pekáči! -
Menu

Vyzkoušejte chuť kuřecích prsou kombinovaných s lahodnou slaninou. Vše zvládnete za pár desítek minut a navíc nezašpiníte nádobí. Jídlo připravíte v jednom pekáči!

Proč bychom měli trávit hodiny u sporáku a následně další dlouhý čas úklidem kuchyně, když existují recepty, které jsou rychlé a využijete u nich jen to nejnutnější nádobí? Jídlo, které vám představíme níže, svedou i začátečníci. I ti nejpomalejší nebudou mít za čtyřicet minut co dělat (tedy nepočítáme-li s tím, že si na připraveném jídle hned pochutnají). Kuřecí prsa jsou oblíbenou variantou pro přípravu masitého pokrmu a díky slanině budou krásně šťavnatá.

Trik spočívá ve vrstvení

Každý den vymýšlet, co si dáte k obědu či večeři může být samo o sobě dřina. Když k tomu navíc přičtete to, že ne vždy se vám jídlo podaří, určitě vás to nebude motivovat k dalšímu vaření. Vaření se tak pro vás stane utrpením. S výběrem správných receptů ale můžete snadno a rychle připravit chutnou večeři. Mnoho lidí má problém s tím, že pečená kuřecí prsa jsou suchá. To je skutečně pravda, ale ne, pokud na ně pokladete slaninu – ta jim dodá na šťavnatosti. Ačkoli se tedy jedná o poměrně jednoduché jídlo, trik spočívá v tom správném navrstvení jednotlivých surovin.

Ingredience na kuřecí prsa se slaninou

I když by bylo jistě jednodušší, poklást pekáč kuřecími prsy a slaninou, chutnější pokrm připravíte za použití všech následujících surovin. Nemusíte se bát, většinu jich už budete mít doma ve spíži nebo v lednici:

  • 500 g vařených brambor,
  • 350 g kuřecích prsou,
  • 100 g mozzarelly,
  • 2 rajčata,
  • 2 papriky,
  • 3 stroužky česneku,
  • 3 lžíce rajčatového protlaku,
  • 15 plátků anglické slaniny,
  • sůl a pepř.

Začněte přípravou přílohy

Abyste nemuseli celý pokrm péct příliš dlouho, použijte brambory, které jsou již uvařené. To znamená, že 500 g brambor oloupeme, umyjeme a vaříme aspoň 20 minut do měkka. Brambory nakrájejte tak, jak je máte rádi. Čím menší budou kousky brambor, tím rychlejší bude jejich vaření, takže si dejte pozor, ať je příliš nepřevaříte – ideální je, když budou trochu tvrdší, protože je budeme mísit s ostatními přísadami.

Příprava zeleniny a masa

Zatímco vaříme brambory, připravíme si další ingredience. Tak například kuřecí maso nakrájíme na větší kousky. Dáme je na pánev s trochou oleje a restujeme jen pár minut, aby se maso zatáhlo. Přidáme nakrájené papriky, česnek a rajčata. Pokud chcete, můžete rajčata oloupat předem. Někomu by mohla vadit jejich slupka. Až je zelenina měkká, můžete pánev odstavit.

Vrstvení ingrediencí

Brambory promícháme se zeleninovou směsí a kuřecím masem. Přidáme i rajský protlak, osolíme a opepříme podle chuti a vše řádně promícháme. Nasypeme do zapékací mísy a poklademe kolečky mozzarelly. Na tu pak naskládáme plátky slaniny a dáme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 200 °C. Pečeme asi 20 minut.

Pochutnáváme si na úžasném jídle

Až bude slanina krásně opečená dozlatova a bude už na pohled vypadat křupavě, máte hotovo. V tuto chvíli se vám propojili veškeré chutě – zeleniny, masa, sýra i slaniny a vy se můžete těšit na úžasné jídlo, které jste připravili s takovýmto minimem námahy. Servírovat můžete tak, že svým strávníkům nabídnete celou zapékací mísu, aby se i oni pokochali pohledem na krásně navrstvenou mísu, nebo jim rovnou nandáte na talíře. Dobrou chuť!

Následný úklid je velmi rychlý

Pokud máte myčku, tak máte vyhráno. Všechno použité nádobí jednoduše naskládejte do myčky, zapněte a je hotovo. Pokud myčku nemáte, čeká vás jen několik málo minut, než omyjete pánev, talíře, příbory, zapékací mísu a vařečku. Po tak skvělém jídle jen tolik málo nádobí! Uvidíte, že na kuřecích prsíčkách na slanině si pochutná celá vaše rodina a vyhovíte i těm nejnáročnějším strávníkům. Přitom vám bude stačit okolo čtyřiceti minut práce.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Doposud jste dělali kuřecí vývar naprosto špatně. Zde je návod,…

Kuřecí polévka je oblíbenou pochoutkou po celém světě. Každý ji dělá podle sebe a mnohé recepty se tak mohou lišit.…
RECEPTY

Do tohoto univerzálního karamelového krému se zamilujete! Za málo peněz…

Toužíte po něčem dobrém, krémovém a sladkém? Máme pro vás recept na krém, který vás těchto tužeb velmi rychle zbaví.…
RECEPTY

Rozřízla kuřecí prsa a začala je plnit touto směsí ze…

Pokud nevíte, co dobrého si udělat k jídlu nebo čím potěšit rodinu a své hosty, vsaďte na jistotu. Tou je v současné…
RECEPTY

Takový hovězí vývar jste zaručeně ještě nejedli, přitom je 3x…

Klasický hovězí vývar zná každý. Jedná se o recept, kde se používá hlavně maso a kořenová zelenina. My vás naučíme…
RECEPTY

Z obyčejných palačinek se stane ohromná dobrota. Do těsta přidejte…

Máte rádi palačinky a často si je děláte jen tak? Mohou se po nich vaše děti utlouci? Pokud ano, tak…
RECEPTY

Lahodná polévka před výplatou. Za 30 Kč připravíte hrnec, ze…

Kdo by neznal klasickou bramboračku. Polévka, která má v naší zemi velmi dlouhou tradici je oblíbenou pochoutkou spousty lidí. Každý má…