Vyzkoušejte si francouzský krém, který se rozplývá na jazyku! Chuť i konzistence bude naprosto famózní

Milovníci pudinků a čokoládových krémů zpozorněte! Tento dezert si můžete připravit snadno a rychle a navíc se nemusíte bát o to, jak bude výsledek vypadat. Krém budete totiž podávat v ozdobných sklenicích, takže i když nepatříte mezi příliš manuálně zručné a „food styling“ je vám velmi vzdálený, tento krém bude prostě vždycky vypadat úžasně! Vyzkoušejte ho i na dětech, všichni se budou oblizovat.

Čím se tento krém liší od ostatních?

Tento báječný francouzský krém je na rozdíl od všech pudinků a jiných krémů ještě navíc nadýchaný. Budete mít pocit, že s každou lžičkou nabíráte jemnou pěnu, která se vám doslova rozplyne v ústech. Lahodný a načechraný krém se stane vaším oblíbeným receptem, protože je tak chutný a přitom velice snadný a rychlý. Když vás přepadne chuť na sladké, jednoduše si během několika minut připravíte tento francouzský krém. Nemusíte tak čekat několik hodin, které byste strávili pečením koláče a následným čekáním na jeho vychladnutí.

Ingredience potřebné na francouzský krém

Na přípravu francouzského krému budete potřebovat jen několik málo ingrediencí:

Čtěte také: Co nám Baba Vanga předpovídá pro rok 2024?

  • 2 ks vejce,
  • 400 g čerstvého mléka,
  • 4 lžíce škrobu,
  • ½ šálku cukru.

Příprava francouzského krému

Nejprve smíchejte škrob s polovinou množství cukru. Pořádně tyto dvě suroviny promíchejte. Postupně přidejte obě vejce a pořád řádně míchejte – hrozí totiž vznik nepříjemných hrudek. Snažte se spíše šlehat, než míchat.

Mléko smíchejte se zbylou polovinou cukru a ohřejte až k varu. Promíchejte, aby se cukr řádně rozpustil, a poté odstavte. Tuto směs pomalu zašlehávejte (například v robotu, což nám usnadní práci) do škrobové směsi. Poté směs opět vraťte do hrnce a zahřívejte na velmi nízkém ohni. Trvá jen několik minut, než se krém zahustí.

Dokončení a prezentace francouzského krému

Ihned, jak krém zhoustne, jej můžete odstavit a přelít do ozdobných pohárů (skleněných určených například na zmrzlinu nebo jiných ozdobných nádob, které vydrží horký krém). Nechte vychladit při pokojové teplotě. Už teď můžete konzumovat, ale krém nejlépe chutná po několika hodinách strávených v lednici. Můžete ho ozdobit strouhanou čokoládou nebo například lístkem máty nebo meduňky. To je veškerý um, který na servírování budete potřebovat.

Jednoduchý krém, za který budete pochváleni

Tento krém vyžaduje jen čtyři ingredience. Jedná se tedy o jednoduchý a levný způsob, jak si připravit dezert. Od přípravy až po konzumaci vám to zabere okolo 40 minut, což je čas, za který si jiný takto chutný dezert prostě nepřipravíte! Francouzský krém se netváří jako drahý dezert, proto svou chutí překvapí každého strávníka. Pokud jej připravíte poprvé, budete se divit, že zmizí téměř okamžitě. Navíc – dámy, neobsahuje tolik kalorií jako jiné dezerty!