Vyzkoušejte tento úžasný recept jako dělaný, když nemáte moc času. Je vhodný jak na rodinné večeře, tak pro nečekanou návštěvu!

Vaječné pokrmy jsou obvykle spojené se snídaní. Nicméně mohou být ještě lepší k obědu nebo večeři. Jsou snadné k připravení, chutné a výživné. Proto, pokud máte nečekané hosty, nebo nechcete trávit spoustu času v kuchyni, vyzkoušejte tento recept.

Tento recept může sloužit jako vydatné jídlo vhodné na rodinnou večeři, tak jako úžasné občerstvení na večírek, či pro nečekanou návštěvu.

Vejce v pečené bramboře

Co budete potřebovat?

Čtěte také: Připravte si mnohem chutnější rýži díky správnému vaření

  • 4 pečené brambory
  • 4 PL másla
  • 4 vejce
  • jarní cibulka
  • salám
  • sýr
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si odřízněte špičku každé pečené brambory a vytvořte malou dutinku pomocí lžíce, nebo vidličky.
  2. Poté do každé dírky umístěte 1 PL másla a dochuťte solí a pepřem.
  3. Do každého „bramborového šálku“ rozklepněte vejce a dochuťte nadrobno nakrájenou slaninou, jarní cibulkou, bylinkami dle Vaší chuti a nastrouhaným sýrem.
  4. Pečte v předem vyhřáté troubě na 190°C po dobu asi 10 minut, nebo dokud nebudou vejce udělaná dle Vaší chuti.

Dobrou chuť přejeme!