Vždy jsem si myslela, že dezert tiramisu je složitý. Pak mi ale kamarádka řekla jak na to a od teď si dělám tento dezert doma!

Milujete dezerty? Tak určitě znáte dezert zvaný tiramisu. Spoustu lidí ho miluje, ale zároveň si myslí, že je velice složité
si udělat vlastní přímo doma v kuchyni. Jedná se o tradiční dezert, který pochází přímo z Itálie. Slovo tiramisu vzniklo podle slova
tirami su, což znamená „zvedni mě“. Ve volném překladu to můžeme brát jako „povzbuď mě“ a právě toto docela sedí. Milovníci právě
tohoto italského dezertu jsou štěstím před sebe, když dá někdo na stůl třeba i ten nejmenší kousíček.

Tiramisu se vyrábí z tvarohového sýry, který všichni známe jako mascarpone, který se sešlehá se žloutky a cukrem nebo se šlehačkou.
Z toho už nyní vychází, že se tento dezert dělá na spoustu způsobů a každý má rád ten svůj.

Pozor! Tiramisu je dezert, který obsahuje syrová vejce, tudíž není dobrý nápad dezert skladovat příliš dlouho v ledničce z důvodu
nebezpečí salmonelózy. Slepice chované na farmách snášely nejvíce vajec, po kterých nebezpečí vzniku právě tohoto onecmocnění bylo.
Po různých opatřeních Evropské unie ale těchto případů ubylo.

Čtěte také: Nejste spokojená s tím, co vidíte v zrcadle? Poradíme Vám, jak s přebytečnými kily zatočit jednou provždy!

Podle tohoto receptu si můžete lahodný dezert dopřát doma a za určitě menší peníze, než za které ho pořídíte například v restauracích.
Dort si nezamilujete pouze vy, ale i vaši známí a rodina a budou ho po vás chtít častěji.

Ingredience:

lžíce kakaa
500 g mascarpone
400 g piškotů
250 ml instantní kávy
3 lžíce moučkového cukru
3 vejce
Čajová lžička mandlového aroma

Postup:

1. Nejprve si připravíme dortovou formičku, která poslouží pro celý dezert. Vezmeme vajíčka a řádně oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky následně utřeme s cukrem, mascarpone a s mandlovým aroma, které dodá tiramisu výbornou chuť.
2. Nyní je čas na bílky. Vezmeme je a umícháme tuhý sníh, který potom pomalu smícháme s mascarponovou směsí. Směs musí být dobře
promíchaní.
3. Směs vložíme na hodinku vychladit do lednice, abychom s ní potom mohli lépe pracovat.
4. Vezmeme si piškoty, které jsou nedílnou součástí dezertu a ponoříme je do předem uvařené kávy. Vezmeme formičku a pomocí těchto
piškotů s nimi vyskládejte dno. Na dno nyní naneste polovinu směsi, kterou jsme měli v lednici.
5. Na vrstvu tiramisu opět dáme piškoty namočené do kývy a potřebe zbytek krému.
6. Nyní stačí dort zasypat kakaem a nechat v lednici několik hodit. Chlazený je tento dezert přeci jen nejlepší.