Vzpomínáte si na lívance od babičky, které svou chutí připomínají dětství? Máme pro vás recept.

Hodně lidí si k snídani dělá palačinky. Jsou velmi jednoduché a rychlé. Jestli chcete trochu změnit styl a recept, měli byste vyzkoušet tyto jedinečné lívance, na jejichž přípravu nepotřebujete žádnou mouku. Místo toho přidáte pudinkový prášek a užijete si nadýchané a jemné lívance, které si vychutnáte jako sladkou snídani nebo svačinu.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Co budete potřebovat?

Na výrobu lehkých a nadýchaných lívanců potřebujete jen pár ingrediencí. Před začátkem přípravy si dejte po ruce 2 vejce, 125 gramů nízkotučného tvarohu, 1 pudink Dr. Oetker jakékoli příchutě, 2 lžičky třtinového cukru, kokosový olej nebo jiný olej, který máte zrovna v kuchyni. S kokosovým olejem ale budou lívance chutnější a zdravější.

Pracovní postup

V první řadě oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte mixérem tuhý sníh.

Čtěte také: Báječný a jednoduchý recept na domácí Krtkův dort

https://www.kulinarnababcia.pl/

V čisté míse smíchejte nízkotučný tvaroh, pudinkový prášek a vyšlehané bílky. Nakonec do těsta přidejte žloutky. Vše promíchejte, dokud nebude těsto nádherně hladké. Potom do pánve nalijte malé množství oleje (ideálně kokosového) a nechte ho rozpálit.

Lívance můžete také udělat ve speciální pánvi na lívance, kde máte vytvořené formičky. Nemusíte se proto příliš trápit s množstvím těsta na jeden lívanec. Stejně tak je můžete připravit na běžné pánvi. Těsto dávkujte pomocí lžíce. Lívance nebudou tak rovnoměrné, ale chuťově vás rozhodně nezklamou. Pečte je z obou stran dozlatova a potom přesuňte na čistý talíř.

https://www.kulinarnababcia.pl/

Nezapomínejte na vynikající omáčky na lívance

Lívance můžete podívat s marmeládou, rozpuštěnou čokoládou, přírodním jogurtem nebo zakysanou smetanou. Velmi dobré jsou také omáčky z čerstvého ovoce nebo celé ovoce pro doplnění chutě. V létě vám bude nejvíce chutnat vanilková omáčka s borůvkami nebo malinami. Stačí svařit trochu ovoce s cukrem a smetanou. Získáte vynikající omáčku na nadýchané lívance.

Zdroj: kulinarnababcia.pl