Zajímavý dezert s jahodami, který připravíte za 5 minut!

Máte doma čerstvé jahody a chcete z nich připravit vynikající dezert, který budete mít hotový během chvilky? Vyzkoušejte tento úžasný recept. Čerstvé jahody jsou během letní sezóny jednou z největších pochoutek, které si můžete dát. A na dezerty se hodí skvěle, stejně jako na letní smoothie, koktejly nebo domácí nanuky. Dnes se podíváme, jak si připravit jahodový dezert během 5 minut.

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto skvělého dezertu potřebujete jen několik ingrediencí. To je jeho velkou výhodou, protože díky tomu je recept rychlý, jednoduchý a levný. Navíc si ho můžete připravit prakticky kdykoli na něj dostanete chuť a budete potřebovat zpracovat čerstvé jahody. Připravte si 200 gramů čerstvých jahod, roli listového těsta, malé množství mléka a cukr podle chuti.

Pracovní postup

Jahody očistěte od zelených stopek a opláchněte je pod tekoucí vodou.

Čtěte také: Variace masových koulí se skvělou babiččinou omáčkou – jako přílohu můžete podávat téměř cokoli

www.zinoti.lt

Potom je nakrájejte na menší kousky. Jahody jemně osušte papírovou utěrkou.

www.zinoti.lt

Na pracovní desku rozbalte listové těsto. Koupíte ho v každých potravinách a není vůbec drahé. Můžete si ale také připravit domácí listové těsto.

www.zinoti.lt

Na těsto rozložte kousky jahod do řad. Mezi plody nechte jeden volný řádek.

www.zinoti.lt

Listové těsto srolujte a okraj potřete malým množstvím mléka, aby se krásně přilepil.

www.zinoti.lt

Okraje těsta stlačte k sobě. Vznikne vám roláda, kterou musíte nakrájet na středně široké kusy. Potom je rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Vršky potřete znovu mlékem a posypte malým množstvím cukru.

www.zinoti.lt

Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 25-30 minut. Dobrou chuť!

www.zinoti.lt

Další úžasné dezerty s jahodami

Každý milovník sladkého a jahod by měl znát alespoň pár receptů s čerstvými jahodami. Vynikající jsou nepečené dortíky, tvarohový dort Míša, pudinková buchta nebo nepečený dort s borůvkami a jahodami. Drobenkový koláč je velká klasika. Vyzkoušet ale můžete také jahodové řezy s vanilkovým pudinkem nebo malé větrníky s jahodami. Najdete i mnoho dalších receptů, díky kterým si během sezóny vychutnáte čerstvou chuť jahod.

Zdroj: zinoti.lt