Zajímavý recept na tiramisu se zakysanou smetanou a smetanovým sýrem

Tiramisu je slavný dezert, který musí alespoň jednou za život ochutnat každý z nás. Dobrou zprávou je, že si ho můžete poměrně snadno připravit také doma ve své kuchyni. Dnes vám přinášíme recept na velmi krémové tiramisu, které můžete připravit i v nízkokalorické verzi. Vyzkoušejte recept na jeden z nejslavnějších dezertů na světě. Garantujeme vám, že nebudete litovat a připravit ho dokáží i naprostí začátečníci v kuchyni. Jestli chcete fit verzi, použijte nízkotučnou smetanu a sýr.

https://www.zinoti.lt/

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto tiramisu potřebujete: 200 gramů Savoyard sušenek, 200 gramů smetanového sýra (např. Philadelphia), 150 gramů zakysané smetany (15% tuku), 2 lžíce moučkového cukru, 100 ml vody, 1 polévkovou lžíci instantní kávy a 2 polévkové lžíce kakaového prášku. Na dezert je nejlepší středně tučná zakysaná smetana (15%), ale můžete použít také nízkotučnou. To samé platí pro smetanový sýr, který si můžete koupit ve formě light produktu.

Způsob přípravy

Podlouhlé sušenky vyskládejte na dno obdélníkové (ideálně skleněné) formy.

Čtěte také: Domácí loupáky k snídani i svačině, které si vychutnají děti i dospělí

https://www.zinoti.lt/

Instantní kávu zalijte teplou vodou. Sušenky ponořte do kávy na pár vteřin z každé strany. Sušenky musí nasát kávu, ale nesmí se rozpadat.

https://www.zinoti.lt/

Smetanový sýr vyšlehejte mixérem, přidejte zakysanou smetanu, moučkový cukr a důkladně promíchejte. Směs šlehejte mixérem minimálně 5 minut, dokud nezískáte dokonale hladkou a homogenní směs. Nezapomeňte krém ochutnat.

https://www.zinoti.lt/

Krémem namažte připravené sušenky. Povrch uhlaďte gumovou stěrkou. Krém si rozdělte na dvě poloviny. Nejdříve použijte první polovinu, vyskládejte na něj další vrstvu ze sušenek a potom natřete druhou polovinu krému. Nakonec všechny bohatě posypte kakaovým práškem.

https://www.zinoti.lt/

Vložte formu s tiramisu na 2 hodiny do lednice (ideálně přes noc), aby dokonale ztuhlo. Tento dezert je ideální ke kávě, protože ještě podpoří její jedinečnou chuť.

https://www.zinoti.lt/

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: zinoti.lt