Zapečené masové placky se sýrem a smetanou: rychlovka za pár minut, kterou budete zbožňovat! -
Menu

Zapečené masové placky se sýrem a smetanou: rychlovka za pár minut, kterou budete zbožňovat!

Zapečené masové placky jsou rychlovka za pár minut, která vás svou chutí určitě okouzlí. Vsaďte na ně v případě, kdy nechcete trávit v kuchyni tolik času, nebo tehdy, kdy třeba nebudete stíhat a budete potřebovat oběd nebo večeři hotovou za pár minut.

Kombinace mletého vepřového a kuřecího masa, nastrouhaného sýra a smetany vytvoří zajímavou směs chutí, díky které se budete olizovat až za ušima. Zapečené masové placky vykouzlíte za pár minut, takže nehrozí, že v kuchyni strávíte dlouhé hodiny. A výsledek? S tím zaručeně budete spokojeni!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 800 g mletého vepřového masa
  • 300 g mletého kuřecího masa
  • 150 g tvrdého sýra
  • 70 g chleba
  • 200 ml mléka
  • 200 ml smetany
  • 1 větší cibuli
  • 2 vajíčka
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Vepřové a kuřecí maso vložte do větší mísy.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno. Přidejte ji k masu a promíchejte.
  3. Chléb namočte do 100 ml mléka, nechte ho nasáknout, poté přebytečné mléko vymačkejte a přidejte k masu.
  4. Do směsi přidejte zbytek mléka a podle chuti osolte a opepřete.
  5. Směs promíchejte a poté z ní vytvářejte kuličky velké asi jako jablko.
  6. Kuličky poté „rozplácněte“ tak, abyste uprostřed vytvořily důlek.
  7. Placky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Sýr nastrouhejte a smíchejte se zakysanou smetanou a vajíčky.
  9. Nádivku vložte do připravených důlků.
  10. Plech s plackami vložte do předehřáté trouby a pečte na 200 °C 25-30 minut.

Zapečené masové placky jsou výborné, když si je dáte třeba s bramborovou kaší, skvěle budou chutnat i tehdy, pokud si k nim uvaříte obyčejné brambory.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Nejlepší hrnkové knedlíky všech dob. Zvládne je opravdu každý a…

Pokud občas sledujete nejrůznější kuchařské show nebo kulinářské soutěže, asi víte velmi dobře, jak moc se cení domácí knedlíky. Řada…
RECEPTY

Máte velkou úrodu rajčat a nevíte co s nimi? Připravte…

Sezóna čerstvých rajčat je v plném proudu a pokud i vy sami rajčata pěstujete, určitě už dokážete odhadnout, jakou budete mít…
RECEPTY

Grilovací sezóna začíná – tyhle věcí prostě musíte ochutnat. Zapomeňte…

Léto a přípravy na něj jsou v plném proudu. Někteří z vás už jistě plánují letní dovolené v zahraničí, jiní se zas bohatě…
RECEPTY

Neuvěříte, jak jednoduše si můžete udělat skvělý jablečný koláč. Pokud…

Česká republika je plná osob, které naprosto milují sladké a nedají na něj za žádnou cenu dopustit. Pokud se do…
RECEPTY

Jahodová mňamka pro děti i dospělé. Hromadí se vám doma…

Sezóna jahod je v plném proudu, a tak je načase konečně si po roce zase udělat pořádný jahodový dezert plný tohoto…
RECEPTY

Nevíte, co s cuketou? Dejte sbohem klasickým polévkám, nebo populární…

Cuketa je pro mnohé trochu nepochopitelnou zeleninou. Nemá vlastně moc žádnou chuť, ale na její zpracování existuje tolik receptů, že…