Zapečené masové placky se sýrem a smetanou: rychlovka za pár minut, kterou budete zbožňovat!

Zapečené masové placky jsou rychlovka za pár minut, která vás svou chutí určitě okouzlí. Vsaďte na ně v případě, kdy nechcete trávit v kuchyni tolik času, nebo tehdy, kdy třeba nebudete stíhat a budete potřebovat oběd nebo večeři hotovou za pár minut.

Kombinace mletého vepřového a kuřecího masa, nastrouhaného sýra a smetany vytvoří zajímavou směs chutí, díky které se budete olizovat až za ušima. Zapečené masové placky vykouzlíte za pár minut, takže nehrozí, že v kuchyni strávíte dlouhé hodiny. A výsledek? S tím zaručeně budete spokojeni!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 800 g mletého vepřového masa
  • 300 g mletého kuřecího masa
  • 150 g tvrdého sýra
  • 70 g chleba
  • 200 ml mléka
  • 200 ml smetany
  • 1 větší cibuli
  • 2 vajíčka
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Vepřové a kuřecí maso vložte do větší mísy.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno. Přidejte ji k masu a promíchejte.
  3. Chléb namočte do 100 ml mléka, nechte ho nasáknout, poté přebytečné mléko vymačkejte a přidejte k masu.
  4. Do směsi přidejte zbytek mléka a podle chuti osolte a opepřete.
  5. Směs promíchejte a poté z ní vytvářejte kuličky velké asi jako jablko.
  6. Kuličky poté „rozplácněte“ tak, abyste uprostřed vytvořily důlek.
  7. Placky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Sýr nastrouhejte a smíchejte se zakysanou smetanou a vajíčky.
  9. Nádivku vložte do připravených důlků.
  10. Plech s plackami vložte do předehřáté trouby a pečte na 200 °C 25-30 minut.

Zapečené masové placky jsou výborné, když si je dáte třeba s bramborovou kaší, skvěle budou chutnat i tehdy, pokud si k nim uvaříte obyčejné brambory.

Čtěte také: 5 zcela zásadních potravin, kterým byste se měli obloukem vyhnout, chcete-li zhubnout!