Zdravá a sladká svačina pro děti i dospělé!

Ořechy obsahují mnoho vitamínů a minerálů, takže představují skvělou svačinu pro každého z nás (kromě alergiků). Obsahují omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, vitamín E nebo hořčík. Navíc mají hodně vlákniny, která je prospěšná pro všechny. Nechcete je konzumovat samotné? Přidejte k nim kvalitní čokoládu a získáte zajímavou pochoutku, když vás bude honit mlsná. Jejich příprava je velmi jednoduchá a chuť si vždy užijete naplno. Navíc můžete použít své oblíbené oříšky.

Co budete potřebovat?

Arašídy představují vynikající svačinu pro děti i dospělé. Velmi rychle vás nasytí a přinesou do těla hodně dobrých složek. Tento recept pracuje hned se třemi druhy arašídů, které spojíte dohromady a užijete si jejich chuť naplno. Jestli patříte mezi fanoušky těchto oříšků, hodně si pochutnáte. Můžete ale použít i jiné ořechy, např. kešu oříšky. Na výrobu tohoto jednoduchého receptu potřebujete:

  • čokoládové lupínky – 320 gramů,
  • bílá čokoláda – 250 gramů,
  • čokoláda na vaření – 200 gramů,
  • arašídové máslo – 80 gramů,
  • nesolené arašídy – 350 gramů,
  • solené arašídy – 350 gramů.
Shutterstock

Pracovní postup

Velkou výhodou tohoto receptu je fakt, že si připravíte velké množství této pochoutky. Skladovat je můžete v uzavíratelné krabičce v lednici, aby se vám neroztála čokoláda. Připravíte je extrémně jednoduše. Do hrnce nasypte čokoládové lupínky, bílou čokoládu, čokoládu na vaření a arašídové máslo. Zahřejte tuto směs při mírné teplotě a občas vše promíchejte. Tímto způsobem suroviny rozehřívejte po dobu 15-20 minut.

Čtěte také: Zavařování hub? Tenhle recept je univerzální pro všechny lesní druhy!

brightercook.com

Až se všechny ingredience stojí, sundejte hrnec z plotny a nechte směs vychladnout o pokojové teplotě po dobu asi 5 minut. Přidejte arašídy (nebo jiné druhy oříšků) a promíchejte je v čokoládě. Pomocí lžíce udělejte na plech vyložený pečicím papírem menší hroudy (podle své volby). Plech vložte do lednice a nechte ho tam alespoň 30 minut, dokud čokoláda neztuhne. Potom si můžete začít užívat chutných oříšků v čokoládě. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: brightercook.com