Zdravý koktejl, který vám posílí imunitu během dlouhé zimy

Příroda nám dává hodně produktů, které jsou velmi zdravé a prospěšné pro naše zdraví. V zimě je každý z nás oslabený chladnějším počasím. Jestli si chcete posílit imunitní systém a zároveň se vyhnout lékům i nemocím. Snadno to můžete udělat se třemi potravinami, které máte doma. Stačí vám k tomu jablka, mrkev a červená řepa. Co s nimi udělat a co přinesou pro vaše tělo?

Z čeho se koktejl skládá?

Očistěte jablka, mrkve a alespoň jednu červenou řepu. Stačí, když všechno nakrájíte na menší kousky, vložíte do mixéru nebo odšťavňovače a připravíte si extrémně zdravý koktejl. Jestli je na vás tato chuť trochu silná, můžete do nápoje přidat malé množství medu. Jediná sklenice tohoto nápoje vám přinese hodně zdraví do vašeho života. Možná to není nejlepší, ale rozhodně nejzdravější.

Zdravotní benefity nápoje

Tato směs má hodně přínosů, které vás rozhodně motivují k pravidelné konzumaci. Tento úžasný nápoj dokáže detoxikovat játra i ledviny. Posílí vám samozřejmě také imunitní systém, protože toto ovoce a zelenina obsahuje hodně vitamínu C a dalších látek. Údajně působí také jako prevence rakoviny, protože obsahuje hodně antioxidantů. A vaše pokožka bude vypadat mladší.

Čtěte také: Upečte si doma vlastní rohlíky a pochutnejte si

woman.tiscali.cz

Pozitiva jablek a mrkve

Jablka obsahují hodně vitamínů (A, C), flavonoidy, fosfor, železo, vápník a draslík. Kromě imunity má pozitivní vliv také na srdce, střeva, plíce, zmenšují podráždění sliznice a zahání žízeň. Mrkev je obecně dobrá na zrak, ale také na imunitu a působí jako prevence proti rakovině. Obsahuje hodně vitamínu A, beta-karoten a mnoho dalších minerálů.

Červená řepa je pro zdraví klíčová

Tato zelenina se doporučuje na posílení imunity, ale také pacientům s vysokým cholesterolem. Dokonce pomáhá také při léčbě žlučníku a zabraňuje při tvorbě krevních sraženin. Obsahuje hodně draslíku, vitamíny (B1, B2, C), kyselinu listovou a mnoho dalších minerálů. Jestli potřebujete zlepšit své hormony a funkčnost štítné žlázy, měli byste ji jíst pravidelně.

Zdroj: woman.tiscali.cz