Začnete vrstvit salát
Nyní se můžete pustit do samotné přípravy finálního jídla, kterým je právě salát s granátovým jablkem a kuřecím masem. Zajímavostí je, že se jedná salát vrstvený. Proto doporučujeme spíše větší nádobu, ve které začnete tomuto salátu dávat finální podobu.
A jak byste měli správně vrstvit? Jako první by měly přijít na řadu brambory, na které dáte trochu majonézy, která vytvoří i základ pro vrstvu číslo dvě. Dále je třeba také položit vrstvu mrkve. I tady je dobré přidat trochu majonézy, která se postará o tolik potřebné propojení jednotlivých vrstev.
Pokračujte ve vrstvení
Co je onou nezbytnou ingrediencí, která patří právě na mrkev? Je to jedna z těch méně klasických, a to slivky. Ty by měly být také najemno nakrájené. Potom už patří na salát řepa. Na ni potom také dejte trošku majonézy, které se podepíše také na zajímavé chuti.
A ve vrstvení pokračujte dále. Věcí, které zde chybí, už není zase až tolik a tak to bude celkem jednoduché. Nyní přichází na řadu právě kuřecí maso, bez kterého salát s granátovým jablkem a kuřecím masem nesmí být. Potom už chybí jenom vrstva žampionů. Jakmile je i ta na tom pravém místě, tak můžete přidat poslední majonézovou vrstvu a váš výtvor je téměř hotový.
Co patří na vrch?
Jelikož popisujeme salát s granátovým jablkem a kuřecím masem, tak se nemusíte být, že bychom na tu nejzajímavější přísadu v podobě granátového jablka snad zapomněli. To rozhodně ne. Samozřejmě že pro vás máme radu na to, jak ho použít. Tvoří totiž samotný vrch vašeho unikátního výtvoru. Nasypte na něj nejenom semena, ale také vlašské ořechy. Potom je na místě daný salát nechat delší dobu vychladit a výsledek je ten, že bude neodolatelný. Jako předkrm skvělá možnost.